6 гуртожитків за 5 мільйонів: Луцькрада взяла на комунальний баланс відомче житло

6 гуртожитків за 5 мільйонів: Луцькрада взяла на комунальний баланс відомче житло
Луцькі депутати вирішили прийняти гуртожитки Міноборони в комунальну власність.

Про це стало відомо під час сесійного засідання Луцької міської ради вчора, 28-го вересня.

Зокрема, окремі депутати запропонували прийняти в міську комунальну власність 6 відомчих гуртожитків, які належать Міністерству оборони України.

Таке рішення, згідно з висновком комісії житлово-комунального господарства, обійдеться міському бюджету у 5 мільйонів гривень. Адже ці будинки знаходяться в неналежному стані, бо ж Міноборони не надто переймалося ремонтом житла своїх співробітників. Попри те, що люди мешкають в цих гуртожитках десятки років, вони не можуть приватизувати свої кімнатки.

"Рішення актуальне і необхідне. Люди хочуть отримати на них право власності. Там живуть пенсіонери Міноборони. Якщо їх передати в комунальну власність, тільки тоді може бути право на приватизацію", - каже депутат Луцькради Григорій Пустовіт.

Натомість у заступника міського голови Тараса Яковлєва є інше рішення проблеми без бюджетних витрат. Він вважає, що мешканці могли б організуватися та створити будинкові комітети - це б дозволило без великих втрат для міського бюджету взяти на баланс гуртожитки.

"Ми шукаємо в місцевому бюджеті кошти, аби довести ці об'єкти до ладу, тому що попередній власник до цього не зробив. Насправді, якщо його прийняти або передбачити пункт про проведення у відповідність цих об'єктів, або запропонувати мешканцям в будинкові комітети, прийняти ці об'єкти в міську комунальну власність і передати їх на баланс новостворених комітетам", - переконує Яковлєв.

Проте депутати не внесли ці пункти до проекту рішення. За відповідне рішення проголосувало 23 депутати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.