Порошенко пообіцяв вчителям вищі зарплати та нагородив волинянина

Порошенко пообіцяв вчителям вищі зарплати та нагородив волинянина
Президент Петро Порошенко на зустрічі з переможцями всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2016» з нагоди Дня працівників освіти зазначив, що за останні два роки вдалося подолати негативні тенденції в економіці Україні, що дає підстави у наступному році передбачити в державному бюджеті зростання на третину рівня заробітних плат вчителів.

Про це йдеться на офіційному сайті Президента.

Глава держави нагадав, що нещодавно відбулося засідання Ради національної безпеки та оборони, де було заслухано показники бюджету на 2017 рік.

«Дав завдання Уряду щодо того, що пріоритетом на 2017 рік має бути фінансування освіти. І не на 5%, і не на 10% має бути підвищена заробітна платня. Ми домовилися, що ми маємо вийти на планку 33% - на третину має зрости фінансове забезпечення українського вчителя», - повідомив Президент. Глава держави зазначив, що Уряд виконав це завдання. Він зауважив, що це має стати додатковою фінансовою мотивацією, щоб найкращі фахівці залишалися в українській школі.

У 2016 році рівень заробітних плат вчителів без категорії становить 3 239 гривень, а в 2017 році має підвищитись до 4 541 гривні. Рівень зарплати вчителя вищої категорії з усіма надбавками має збільшитись з 4 483 гривень у 2016 році до 6 400 гривень у 2017 році. «Це є та динаміка, яку на сьогоднішній день держава здатна продемонструвати, і ми зробимо все можливе, щоб це відбулось», - запевнив Президент.

Крім того, Глава держави наголосив на важливості покращення якості освіти, зокрема в сільські місцевості. Президент відзначив неприпустимість ситуації, коли один вчитель викладає декілька предметів. «Маємо знайти гідну відповідь, щоб кожен учень сільської школи мав можливість отримувати якісну освіту», - наголосив Петро Порошенко. Президент додав, що нині ведеться робота за участі Міністерства освіти, благодійних організацій для забезпечення шкіл ще 26 тис. комп’ютерів.

Президент вручив відзнаки про присвоєння почесного звання «Заслужений вчитель України» переможцям конкурсу «Учитель року – 2016». Серед нагороджених - учитель предмета «Захист Вітчизни» Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Юрію Поповичу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Заступник голови облдержадміністрації Мишковець внесла у список нагороджених свого чоловіка, директора 4ї школи.
Відповісти
І шо,ти знаєш шо таке 4 школа? Чи Мишковець скажи не заслуговує нагороди, нашо ото пиз..іти, той чоловік ЗАСЛУЖИВ нагороду вже давно. А кожне гам..о. завідує.А ти попрацюй як Він.
Відповісти
Школу перетворив на продаж медальок. Низький рівень знань учнів. Вчителів підібрав по рівню прогинання перед собою. Здає приміщення нелегально для підприємців.
Відповісти
невже заборонить збирати кошти на класи, та школу.
Відповісти
Останні новини
Порошенко пообіцяв вчителям вищі зарплати та нагородив волинянина
02 жовтень, 2016, 12:23