Луцьке ВПУ №9 святкувало 50-річний ювілей. ФОТО

Луцьке ВПУ №9 святкувало 50-річний ювілей. ФОТО
Луцьке вище професійне училище №9 відзначило 50-у річницю із дня заснування.

Про це повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

13 жовтня 1966 року на базі Луцького машинобудівного заводу було створене училище, яке за 50 років свого існування підготувало понад 20 тисяч висококваліфікованих спеціалістів.

У актовому залі зібралися викладачі та працівники училища, майстри виробничого навчання, ветерани праці, студенти, випускники, представники міської та обласної влади, керівники провідних підприємств міста.



Привітав гостей і всіх присутніх директор ЛВПУ №9 Володимир Романюк. Заступник міського голови Андрій Киця від імені Луцької міської ради та від себе особисто привітав із 50 — річчям від дня створення училища.

Потім Андрій Киця вручив Подяку міського голови за сумлінну працю, високий професіоналізм, плідну педагогічну діяльність, вагомий особистий внесок у підготовку кваліфікованих кадрів, а також з нагоди 50-річчя заснування училища викладачу спецдисциплін Світлані Гоменюк, майстру виробничого навчання Світлані Максимчук та заступнику директора з навчально-виховної роботи Валерію Овсяннікову.

Також слова вітання на адресу училища лунали від помічника народного депутата Ігоря Гузя Оксани Киричук та заступника начальника управління освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації Олександра Ткачука.












Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Був славний навчальний заклад. Сьогодні ......... (про погане в день свята прийнято не згадувати.?) Подяки міського голови майстру С.М. і заступнику директорв В.О. -безпідставні. Першу потрібно відправити на пенсію. Діяльність другого - оцінити статтями кримінального кодексу.
Відповісти
Ввечері, 14 жовтня, на цьому місці було розміщено 480 (!!!) ідентичних "коментарії" училищного "інос т ранця", який володіє здатністю друкувати англійські літери. Те "пісаніє" посприяло появі всіх наступних коментарів (див. нижче), які на даний момент у вільному доступі для читача. Особа "інос т ранця" встановлюється. Відомо, що він є опонентом правдивих коментарів; боїться правди; хоче жити "по понятіям". Не виключно, що комп'ютер заміняє йому ... жінку ..... / ДАЛІ БУДЕ/
Відповісти
Подяка міського голови за сумлінну працю, високий професіоналізм, плідну педагогічгу діяльність, вагомий внесок у підготовку кваліфікованих кадрів. А саме: 1. Стояла на атасі під майстернею з ввімкнутим мобільним телефоном, коли її чоловік вивозив з майстерні крадені обладнання та продукцію.
2. Не дозволяв та затримував вихід учнів та працівників на майдан в часи революції гідності. Підло підставив та кинув людину, яка сприяла йому стати директором. Сьогодні патріот (тільки йому відомої держави).
Відповісти
працювали в училищі Сьогодні, 08:26
Залевські, Зваричі, Кудрявцеві, Шайнюк, Шматов, Чалайдюк, експрацівники їдальні, екстехпрацівники...... (знову далеко не всі). Якщо можливості запросити всіх не було (нехватка місць, інше), то в обов'язковому порядку потрібно було розробити критерій "запрошування" і погодити його з колективом. Скажімо людина пропрацювала 15 (20) та більше років, шкоди училищу не завдала і пішла з училища на пенсію - обов'язкове запрошення. Якщо таких мало, врахувати особливі заслуги експрацівників, які пропрацювали меньшу кількість років, перед училищем, містом, областю (для прикладу: Кудрявцев працював заступником голови ОДА). При цьому особисту неприязнь "запрошувальників" до тих, кого потрібно було запросити, не використовувати.Друзів, родичів, кумів, .... "запрошувальників" можна запрошувати й додому. Враховуючи той факт, що сьогодні в училищі все погоджується з тіньовим директором, і причетність до запрошування головного сценариста- постановщика урочистості (зам. по н. вих.р.) - вони і були головними "запрошувальниками". Варто було їм не забувати, що вони, м'ягко кажучи, в питаннях темних училищних справ далеко не святі..... Не проминули запрошувальники - організатори можливістю нагородити себе, свою половину грамотами-подяками більш вищого гатунку. Можливо в критеріях по нагородженню з'явився пункт "за успішне розкрадання".??..... Враховуючи той факт, що дехто з "трудяг" пенсійного та передпенсійного віку збирається триматися насижених місць до наступних ювілеїв, згадані зауваження та пропозиції бажано їм врахувати. Директору училища бажано ще раз прочитати коментарі "Майстер в. н. Саварин І.М. ЛВПУ" та інші і зробити правильні висновки.
Відповісти
Який директор, такі й запрошені. А Савчук- хабарник якою стороною?
Відповісти
Мрак може трішки роздимитись , є шанс , що підписання угоди між підшипниковим заводом - вищим професійним училищем - вишом з Баварії 20.10.2016р . Нарешті пробудяться : директор Романюк його совість і свідомість і дика підготовка кадрів перейде на людський рівень...
Відповісти

0 Майстер в.н. Саварин І.М. ЛВПУ 08 жовтня, 12:51
Розгорається старий конфлікт між старою гвардією попередніх керівників , минулим заступником директора з НВР Псалтирою С.С. , ст. майстром Максимчуком П.М. , майстром в.н. , відповідальним за електромонтажну майстерню Костюком А.О. і мною , Саварином І.М.
Я , Саварин І.М. , закінчив Одеський механіко-технологічний технікум стаціонар у 1984 .
З 1984 року працював на промислових підприємствах міста Луцьку виключна на електротехнічних спеціальностях . У ЛВПУ з серпня 2010 року .
Ніхто не ставить під сумнів мій професіоналізм , сумлінне відношення до свої посадових обов'язків , вміння досягати найкращих результатів на виробничих практиках .
Рівень популярності нашого училища , а зокрема і спеціальності "Електромонтер ..." у якій я працюю падає і не в останню чергу через низький рівень професійності наших учнів .
Якщо ми не почнемо думати і працювати по-новому , то на місці , де висить вивіска ЛВПУ буде висіти вивіска розважальний центр .Держава не буде фінансувати наші освітянські послуги , надто дорогі й сумнівної якості . Мої пропозиції щодо покращення роботи електромонтажної майстерні (в першу чергу заміна відповідального ) наштовхується на страшний опір ст. майстра Максимчука П.М,. Ст. майстер так наполегливо утримує Костюка А.О. відповідальним за електромонтажну майстерню з незрозумілих на даний час причин . Низький професіоналізм у спеціальності електромонтер та небажання працювати протягом багатьох років характеризує Костюка А.О. на посаді відповідального за електромонтажну майстерню. Що ж тоді так захищає П.М. ?
Відповісти
0 Майстер в.н. Саварин І.М. ЛВПУ 08 жовтня, 13:20
Провідному методисту НМЦ ПТО Грушці Григорію Михайловичу , вдячний я і думаю весь колектив ЛВПУ за поновлення з наступного навчального року виробничої практики на третіх курсах у групах " Електромонтерів ... " в повному обсязі з 01.09-28.12 . Наші недолугі спеціалісти , минулий заступник директора Псалтира С.С. , голова комісії електро- та радіотехнічних професій Бондзюк А.Х. при мовчазній згоді ст. майстра Максимчука П.М. , скоротили та перенесли початок виробничої практики на шість робочих неділь .Своїми діями вони зменшили потенційне надходження грошових коштів групи 35 (електромонтери 3 курс) з виробничої практики на 25-30 тисяч гривень. Повірте мені , майстру в.н. ,який з групами 35 у різні роки заробляв до 50 % надходження в ЛВПУ за рік . Чому я не можу знайти розуміння в ЛВПУ ? Що нам не потрібні надходження з виробничих практик ? Чому це питання повинен вирішувати Грушка Григорій Миколайович.
Чому надходження з виробничих практик у ЛВПУ нікого не цікавить ? Хто оцінить роботу цих ефективних менеджерів ?
Відповісти
0 допомагають методично 09 жовтня, 21:25
Вражає пунктуальність ПРОВІДНОГО методиста НМЦ: - розібрався в халтурі Псалтири. Але підтримувати і вигороджувати буде Максимчука і К* - поєднують темні спільні СПРАВИ. І Псалтиру підтримує й утримує в училищі: - свій козачок. І управління НЕ БАЧИТЬ, що освіта максимчука й псалтири не відповідає займаним посадам, як і вони самі.
Відповісти
0 Майстер в.н. Саварин І.М. ЛВПУ 08 жовтня, 13:37
Я звертався до методичного центру , педагогічної ради ЛВПУ , в подальшому буде звертатися в Управління освіти ... , пишу коментарі в інтернет- газетах , тому що не знаходжу розуміння в нашого директора ЛВПУ Романюка В.В. . Він начебто все розуміє , все бачить , нічого не заперечує , але таке враження , що не керує сам собою .
Володимир Володимировичу , настав час вийти з "курилки Максимчука П.М." і приймати рішення самостійно . Ми Вам дуже вдячні за все , що ви зробили , знайшли кошти , відбудували дах над майстернями , зробили прекрасний ремонт у навчальному корпусі та майстернях , проте настав час припинити бути завгоспом і стати директором . Завгосп повинен виконувати свої обов'язки , а Ви і ст. майстер Максимчук П.М. свої посадові обов'язки . Тоді в ЛВПУ будуть вирішуватися всі питання і ніхто не буде ні куди звертатися і писати .
Відповісти
Колега 04 жовтня, 20:04
Старший майстер ЛВПУ Максимчук П.М. довів технічні та електротехнічні групи до колапсу .Більшості груп 1-3 курсів виробниче навчання практично не проводиться . Майстр в.н. проведе вступний інструктаж на першому уроці , а подальші 3-4 уроки учні сидять . Практична робота в більшості групах на в.н. відсутня .Роками відсутній метал , слюсарний інструмент , сучасні електротехнічні пристрої та матеріали .Більшість майстерень десятиріччями нічого не закупляли , а були часи коли ми жили дуже кучеряво і на практиках багато заробляли , і благодійний фонд був великий (1400-1600 грн. з учня при вступі ).
В таких умовах нічого не зробити для майстерень , то ви П.М. ...
Шість вакансій майстрів в.н. не заповнені .Часто один майстр в.н. вів і веде по дві групи , а це 50-60 учнів. За яку ефективність роботи можна говорити . Укомплектувати штати П.М. не здатний , бо йому не потрібні кваліфіковані спеціалісти з професійним та життєвим досвідом . Вистачить йому і одного професіонала , який не дає йому спокою . Набирає П.М. молодих майстрів і кидає їх в групи , як під танк , без ніякої допомоги. І чомусь усі молоді люди , якісь не такі . Може старший майстер не такий , якого сьогодні потребує ЛВПУ .І цей " суперспеціаліст " дає поради директору. Чим же це все закінчиться ? З п' ядисятиріччям ЛВПУ , колеги !
Відповісти
0 ювілей чи ... мерлини 04 жовтня, 20:21
"Просочилась" інформація, що дирекція ЛВПУ в честь ювілею хоче нагородити ветеранів училища, які пропрацювали більше тридцяти років, ..... грамотами - не має коштів на більше. З цього приводу директору вже роз'яснили, де брати кошти: Не безпідставні доплати максимчукам, псалтирам і їм подібним (один лиже, за другого замовив слово грушка за вказівкою л.с.шевчук; .....), а в пешу чергу премії працівникам училища.. Рекомендовано дирекції поцікавитись, як відзначили аналогічний ювілей в шостому училищі (даруйте, коледжі). По іншому кажучи, якщо не буде нормальної премії та застілля (аналогічних коледжу),свої грамоти дирекція училища в повному складі може використати собі ....в мирних цілях. Крім максимчуків за такими грамотами ветерани училища, які поважають себе, просто не вийдуть отримувати. Є й цікавіші пропозиції працівників училища, які поки що не доцільно оприлюднювати. Якщо управління освіти хоче знищити училище, то це не означає, що свідома частина колективу дозволить закинутим в училище козачкам ігнорувати його інтереси. Ювілей не мерлини, нешановні запроданці!
Відповісти
Відповісти
Волинь Post: Директора Луцького училища визнали винним у вимаганні грошей та оштрафували.
ВГОЛОС: З студентів училища брали гроші за проходження практики.
Волинські новини: В ПТУ Волині - недобір учнів.
Відповісти
Недобір учнів... з курилок дим стовбом ... коли *димиться* над вулканом є прикмета - скоро може бути чергове виверження вулкану ...з курилки максимчука найбільше їдкого смердючого диму , а плахотній тринь-трава !
Відповісти
У Луцьку на вулиці Львівській поблизу ЗОШ №2 сталась ДТП за участі двох автомобілів.

Так, автомобіль марки "Opel" зупинився на червоний сигнал світлофора.

В цей час автомобіль марки "Fiat" виїжджав з-за повороту на великій швидкості та, порушивши правила дорожнього руху, врізався у бампер опеля.

На щастя - ДТП без потерпіли
Відповісти
Коля 13 жовтня, 11:04
А де там світлофор?
Відповісти
0 Анна 13 жовтня, 12:02
Як з повороту можна їхати на великій швидкості? Таке щось пишете, що не відповідає дійсності.
********* ТУТ БУВ КОМЕНТАР ...ОЧЕВИДЦЯ ... свідок ДТП... коментар видалено . *************
0 в дійсності 13 жовтня, 23:44
В "Опелі" за кермом знаходився батько - радник істинно народного депутата ,- Свириди Олександра Миколайовича . Микола Антонович Свирида мчав ( міг летіти низенько - низенько бо таким можна ) з пасажиром максимчуком петром миколайовичем в бік тубдиспансера /пересік дві суцільні лінії на фото знаходиться на зустрічній полосі / до Луцького ВПУ . Для того , щоб у тих хто не летів , а їхав у " Фіаті " не виникало ілюзій відносно того , що винні в ДТП вони і тільки вони ,-одного з аферистів - максимчука п.м. було каретою швидкої допомоги доставлено до медичного закладу . ДИВ. на сайті Батов Г.Ф. - у ВН. Четвертій владі . Вголос . Слово Волині . Інформація для тих хто знаходився в *Фіаті*
Відповісти
0 травмпункт 18 жовтня, 13:36
З врахуванням того, що телеканал 1+1 розпочав зйомки та збір матеріалів про училищно-управлінську та вищу освітянську мафію Волині, де на провідних ролях потерпілий пасажир "Опеля", - його лікування може бути довготривалим.
Відповісти
Відповісти
захист корупції29 квітня 2017 21:11 Відповісти IP: 37.55.47.---
По замовленню училищних злодіїв та їх покровителів і.в. ВолиньPost знищило майже 900 (!!!) коментарів до статті "Директора училища визнали винним у вимаганні грошей та оштрафували" від 04.06. 2013р. Така ж доля раніше спіткала сотні (!!!) коментарів до статті " Директора училища оштрафували за благодійні внески" від 01.04. 2013р. в цьому ж і.в. Коментували в цих статтях крім рядових працівників училища і такі знаменитості, як М,М По під псевдо "батько учня", сергій радецький ... і інші "екси", ....Часто - густо мали місце знищення 1-2-3-х коментарів по ходу коментування . Тепер прибрали всі! Надто гіркою виявилась ПРАВДА про розкрадання державних та інших коштів, матеріальних цінностей, продуктів харчування для учнів, .... в мільйонних розмірах!!! Залишилась одна - єдина стаття по справах училища "ЛВПУ святкувало 50-річний ювілей". І.в. ВолиньPost підтвердило свою чітку позицію по захисту корупції в освіті Волині! - А тим часом, після вчорашнього судового засідання по справі "овса"(за висловом автора коментара "ВІД УЧНІВ" 27.04. 2017. 8.44) стан справ в училищі наблизився до критичного. Благо, є 4 вихідні дні для роздумів. УОН намагається зробити все можливе, щоб всі ці "досягнення" не вийшли за межі області. Але шило в мішку втримати буде важко. Пересвяткуємо, побачимо..... Всі ці "досягнення" є результатом призначення управлінцями - папєрєдніками на посаду директора училища г. батова, дружина якого на все училище похвалилась, що "должность директора им обошлась в 5000 у.е." Крім "у.е". важко віднайти якісь аргументи, які давали б підстави для призначення батова директорм. З нього й заступник директора був, як з хріну молоток. . Всі ці "досягнення" є результатом торгівлі керівними посадами ! Маємо квіточки, а ще будуть ягідки ! ...
Відповісти
ВІД УЧНІВ 27 квітня 2017 08:44 Відповісти IP: 5.1.29.---
Хватить впутувати учнів в свої грязні ігри!!!!
Хватить змушувати нас волати щоб повернули овса, та нам пофіг є він чи нема!!!
Хватить погрожувати нам, тикати бумажки на підпис, видавати накази про маніпуляції з портретом в туалеті. Достали ваші ігри, замість того щоб провести уроки в тих шакалів аж піна ротом іде щоб зсунути романюка який прикрив вашу "кормушку".
Хоч один нормальний прийшов і якого цікавить доля училища.
проводьте цю війну без нас!!!!!!!!!!!!!!!
бо терпець увірветься і ми теж не змовчим і про липові підписи, і про накази фас в сторону романюка
Відповісти
Нєкий Іван Картафіл розмістив у Фейсбуці звукозаписи робочих нарад керівників училища. Лебідь, рак та щука працюють на благо училища - відстійника. Щоб не випустити джина з мішка, управління освіти намагається зам'яти тепер вже зовсім свіжі училищні проблеми.
Відповісти
Керівник "Журавушки" Л.батова забирає з уроків учениць для "співання" ... Учениці слізно просять викладачів не відпускати їх до батової, характеризуючи її далеко не найкращими словами ... Хто дав право батовій зривати уроки, забирати з уроків учениць для "гурткової роботи" в урочний час? Яким нормативним документом передбачений такий "сервіс"? Кому потрібен такий "підагог"?
Відповісти
луцьк Показати IP 15 Грудня 2016 18:54 відповісти + 5 - 0
а в дев'ятому училищі зробити і офіційно відкрити музей бездарних директорів і нижчих за рангом училищних керівників. Фундамент вже закладено: зроблено стелу "вони будували, грабували і знищували училище" з портретами дійових осіб.
Відповісти