Клімчук знає про Липинського і подивований примітивізмом Капранових, - ОДА

Клімчук знає про Липинського і подивований примітивізмом Капранових, - ОДА
Голова Волинської ОДА Борис Клімчук шокований примітивізмом братів Капранових, які нещодавно написали про фінансування владою музею В'ячеслава Липинського.

Про це повідомили у прес-службі Волинської ОДА.

«Історичну і публіцистичну спадщину В’ячеслава Липинського на Волині добре знають, вивчають і шанують більше десятиліття поспіль, тому місцеву владу неможливо обдурити у визначенні ролі та значення засновника українського консерватизму в національно-визвольних змаганнях», - так прокоментував голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук повідомлення братів Капранових у мережі Фейсбук щодо відкриття музею у селі Затурці, яке, до слова, відбулось ще у минулому році. - Я постійно цитую уривки з Листів до братів-хліборобів, особливо в промовах до свята Незалежності, тому що думки Липинського нині дуже актуальні для нашої молодої держави».

Як йдеться у повідомленні, Борис Клімчук здивований примітивізмом у спрощенні братами ідей Липинського, бо називати його бандерівцем – це однозначно плутати історичну хронологію і неоднозначно підтасовувати історичні факти: «Хлопці здобувають свій авторитет через епатаж. Стиль такий постмодерний – дивувати публіку. Цього разу їм це вдалося, навіть я шокований їхнім рівнем невігластва щодо Волині в цілому і незнанням спадщини Липинського, зокрема».

Щодо музею у Затурцях, перша реконструкція садиби з добудовою другого поверху, який згорів під час війни, була проведена ще в середині 90-х років минулого століття. Саме Борис Клімчук тоді очолював волинську виконавчу вертикаль і, розуміючи історичну цінність архітектурного комплексу, доклав чимало зусиль для його відтворення, повідомляють в ОДА.

Як зазначено у публікації, для них та інших любителів «цирку на дроті» голова Волинської облдержадміністрації цитує уривок Липинського: «Націоналізм буває двоякий: державотворчий та державоруйнуючий - такий, що сприяє державному життю нації і такий, що це життя роз’їдає. Прикладом першого може бути націоналізм англійський; другого - націоналізм польський, український. Перший називається патріотизмом, другий - шовінізмом. Коли Ви хочете, щоб була Українська Держава - Ви мусите бути патріотами, а не шовіністами. Що це значить? Це значить, перш за все, що Ваш націоналізм мусить спиратися на любов до своїх земляків, а не ненависть до них за те, що вони не українські націоналісти».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
та ж капранови постібались вволю -то вам не вуйки з мартинюкового села...
Відповісти
Останні новини
Клімчук знає про Липинського і подивований примітивізмом Капранових, - ОДА
02 жовтень, 2012, 16:33