У Нововолинську ОСББ готові судитися з міськрадою

У Нововолинську ОСББ готові судитися з міськрадою
Голови ОСББ у Нововолинську вимагають, аби міська влада дотримувалася законодавства та передбачила гроші на виготовлення технічної документації на будинки.

Про це повідомляє Буг.

У Нововолинську діє програма підтримки ОСББ на 2016-2018 роки, на яку закладено 200 тисяч гривень щорічно. Але голови ОСББ обурені, що цих грошей не вистачить на нормальне функціонування об’єднань.

«Із цих 200 тисяч гривень всього 10 закладено на виготовлення технічної документації. Якщо на сьогодні в Нововолинську створилося 169 ОСББ, то в середньому 80% з них точно не мають технічної документації на будинок та прибудинкову територію. Роками ми пробували «вибивати» фінанси із міського бюджету, проте нам постійно говорили, що грошей немає. Зараз людям кажуть виготовляти їх за свої кошти. А згідно з Законом України «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку» від 29.11.2001 р. №417 попередній балансоутримувач зобов’язаний виготовити документацію. Складається ситуація: технічна документація на землю та на будинки відсутня. Платити земельний податок не можна, бо нема чітких меж. Готуємо звернення в міськраду від ОСББ для того, щоб закладали кошти в міському бюджеті на виготовлення цієї документації, у іншому випадку ці кошти будуть вибиватись через суд», – відзначив голова асоціації ОСББ «Містечко» Руслан Влодарчик.

Проблемний момент полягає в тому, що 80% житлового фонду в Україні вимагає негайного капітального ремонту. Якщо старий будинок передається на баланс ОСББ, то чиновники перестають за нього відповідати, а вся відповідальність за стан будівлі автоматично переводиться на жителів.

У цьому випадку всі витрати, пов’язані з ремонтом старого будинку, лягають на плечі його мешканців, а підвищення витрат на його утримання призводить до підвищення квартплати.

Поки нововолинці роблять спроби об’єднати та активізувати мешканців, раду голів, організувати спільні наради з міськрадою та обговорити виділення коштів через міський бюджет.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.