У Луцьку батьки скаржаться на неякісну вакцину

У Луцьку батьки скаржаться на  неякісну вакцину
У Луцьку не вщухає дискусія довкола наслідків вакцинації. Батьки скаржаться, що після щеплень індійськими препаратами - у їхніх дітей різко погіршилося самопочуття.

У дворічного хлопчика навіть відмовили ноги. Люди переконані: вакцина - неякісна і неперевірена, а її використання - чистої води експеримент, - повідомляють Подробності.

Батьки 2-річного Тимурчика Уманця добре пам'ятають наслідки щеплення АКДС - це комбінована вакцина проти правця, коклюшу та дифтерії. У дитини не просто відняло ніжку, малюк ще й неабияк мучився від болю.

"І батьки мене носили на ручках, і робили масажика... Дуже боліло", - каже Тимурчик Уманець.

Найгірше, каже мама - пані Світлана, що про побічну дію її не попередили.

"Медсестра заспокоїла, що ніяких побічних дій, що вакцина нормальна. Але він плакав і казав, що болить ніжка, заснув з горем пополам. І вранці він прокинувся, став на ноги, і впав одразу, не може йти", - розповідає мама Тимура Світлана Уманець.

Про свою проблему Світлана написала в соцмережі. І її пост миттєво збурив спільноту. Люди навіть радили вимагати офіційних пояснень від медичних чиновників, чому використовують саме індійську вакцину і чому батьки не мають права вибору.

"Нам лікарка одразу сказала, що буде боліти ніжка. Порадила чекати бельгійську або французьку вакцину. А якщо вкололи, то треба давати Нурофен 2-3 рази на день, незважаючи, чи підвищена температура, чи не підвищена".

Вакцина АКДС і справді може давати побічні реакції. Це чітко прописано в інструкції.

"Тимчасовий набряк, чутливість і почервоніння в місці введення, що супроводжується лихоманкою. Це - і отак вводимо. - Тобто це означає, що дитина може не ходити певний час? - До 24, а буває 12 годин, буває 5".

Тож така реакція дитячого організму - цілком нормальна, запевняють лікарі.

"Бельгійської й французької вакцини - Інфанрексу не буде. Ця вакцина в нас є цільноклітинна - така, як колись була наша українська вакцина. Колись давала і тепер дає трошки реакцію, але це є нормальне явище", - запевняє завідувач педіатричного відділення № 3 Луцької міської дитячої поліклініки Тамара Ошуркевич.

"Місто потребує 8 тисяч доз вакцини, утім медики мають лише половину. І альтернативи цього індійського препарату - немає", - розповіла головний лікар Луцької дитячої поліклініки Оксана Лєщинська.

"Не причина у вакцині. А причина в тому, що де б не був оцей коклюшний компонент, який дає нам температуру, який дає все. Це було, є і буде. Наразі наука нічого кращого не це…", - каже завідувач педіатричного відділення №3 Луцької міської дитячої поліклініки Тамара Ошуркевич.

Думки щодо необхідності й безпечності щеплень - у пересічних містян розійшлися. Адже попри те, що закон вже дозволяє дітям відвідувати дитсадок без щеплень, у деякі заклади й досі складно потрапити без довідки, що вакцинація зроблена за графіком. Інше питання - хто відповідатиме за наслідки та побічні дії вакцин.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Спочатку провести експеримент на тих чиновниках які це закуповлюють.
Відповісти
Мабуть отримала грант за ті привівки
Відповісти
знаєте,це вже занадто! В нашій школі усім 11-класникам роздали направлення на таку вакцину проти правця. Кажуть,типу вона обов'язкова у нашому віці. І запевняють, шо вакцина фрунцузька,якісна. Ага! Та де там! Он,шо з малими дітьми робиться! Як так?Ми шо миші, шоб над нами експерименти робити?! Купили якесь,вибачте, гамно,гроші списали-а на дітей всеодно!!! МОЗ, одумайся! Йдеш зробити вакцину,шоб здоровим бути - а та вакцина ще й покалічити може!
Відповісти
Вакцини яд який вбивае і калічить дітей.Маленькі діти набагато гірше розвиваються якщо з народження їх вакцинувати.Вбиваеться імунітет який заложений природою щоб боротися із хворобами.Тому діти часто хворіють і втомлюються.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку батьки скаржаться на неякісну вакцину
10 листопад, 2016, 10:57