В Україні щодо ситуації із транзитними авто назріває «колапс», - Гузь

В Україні щодо ситуації із транзитними авто назріває «колапс», -  Гузь
Ігор Гузь разом зі своїми колегами депутатами-мажоритарниками Володимиром Парасюком та Юрієм Дерев’яненком провели брифінг, де висловили чітку позицію «за» збільшення терміну перебування транзитних авто в Україні. Свою думку також озвучили власники таких машин – громадські активісти, які пікетують Верховну Раду.

Як наголосив народний депутат Ігор Гузь, в державі назріває «колапс», адже люди, які мають автомобілі на іноземній реєстрації, змушені раз у 5 діб переїжджати кордон.

В Україні близько півтора мільйона авто з іноземною реєстрацією. Значна частина - у прикордонних районах. «Упродовж кількох днів заблоковані митні переходи. Я представляю Волинь, в моєму окрузі кожна адміністративна одиниця межує з Республікою Польща: Устилуг та Ягодин. Люди змушені постійно виїжджати за кордон, треба їм чи не треба. Аби мати можливість користуватися цими автомобілями в Україні. Керівник фіскальної служби пан Насіров не реагує на акції-протесту, не реагує на депутатські звернення. Нема прогресу і стосовно законопроекту, який зареєстрований в парламенті. Назріває буря. Люди незгідні. Люди просять врегулювати ситуацію», - зауважив він.

Автор законопроекту, депутат Володимир Парасюк додав, оскільки не працюють закони, то на цьому наживаються митники, а велика кількість «готівкої маси» залишається в кишенях чиновників.

«Українці розуміють і пропонують за кожен місяць перебування такого автомобіля, сплачувати податки в держбюджет. Натомість ці гроші зараз отримують всі ті, хто фальшує довідки», - сказав Юрій Дерев’яненко.

У свою чергу, Юрій Качур з Закарпаття від імені громадських активістів додав: «Ми вимагаємо поваги до себе. Чому іноземець в Україні на транзитному авто має право перебувати рік, а ми лише 5 днів? Не секрет, чому більшість українців купує такі машини, бо вони за кордоном дешевші. А наші фінансові можливості не дозволяють придбати автомобіль в Україні».

Нагадаємо: Ігор Гузь є співавтором законопроекту Володимира Парасюка щодо збільшення терміну перебування автомобілів з іноземною реєстрацією на території України на строк до 30 діб. Ще у квітні зареєстровано законопроект і до цього часу знаходиться на розгляді в комітеті Верховної Ради.

Народні депутати вимагають від керівництва держави, Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, голови ДФС Романа Насірова якомога швидше відреагувати і прийняти рішення про створення робочої комісії з врегулювання цієї ситуації та дати можливість громадянам України вільно користуватися автомобілями з іноземною реєстрацією.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
придурку купи нормаль ну машину і їдь а не лівака
Відповісти
Найдіть нормальну роботу і фінансові можливості на покупку авто в Україні появляться
Не хочуть нічого робити і плачуть при цьому, що погано живуть
Стадо
Відповісти
Хто катається на поляків той зрозуміє.
Відповісти
Одному только нардепу с Волыни не нас...ть на своих избирателей. Респектос.
Відповісти
по ходу в коментах тролі, які продають чергу на кордоні
Відповісти
Чудово, є ж депутати, що дбають за виборців. А збирати на нормальну машину з українською реєстрацією не всі можуть. Більшість українцям це не покишені.
Відповісти
Тут колапс що з того, що з того!!!,А що ці ліві машини постійно створюють аварійні ситуаціі....... Нехай би ще про це нардепи думали!!!!!!!А податки!
Відповісти
Та це звичайний популізм)
Якщо таке дозволити - власники, які розмитнювали авто, сплатили податки відчують себе "лохами" з усіма відповідними наслідками.
Обвал ринку нових та вживаних авто - всі біжать на Польщу за дешевою тачкою, відсутність реєстрації, а як наслідок, безкарність призведе до росту ДТП,ось тоді буде КОЛАПС.
А зараз це не більше, ніж бажання 100 чоловік на весь 200 тисячний Луцьк бути самими хіторож@опими.
Єдиним виходом булоб лібералізація системи розмитненя, наприклад, легкові авто не старші 5 років та з двигуном не більше 1,6 літрів зробити розмитнення пільговим, до 1000 дол, від 1,6 до 2 літрів - половина повного розмитнення, а інші (зазвичай це преміум клас із більшим двигуном) - по повній ставці.
Небагатий буде радий, малолітражки хватить з головою попу возити, а багатому і так пофіг, дорожче заплатить, бо на малолітражці "не по пацанські" йому їздити буде.
Отже і проблема зникне.
Відповісти
Гузь - депутат 19 виборчого округу, де дуже багато людей мають таку проблему. Він один з небагатьох, хто думає про вибоців і прислухається до їхньої думки.
Відповісти
Але вже тут тролів є з боку різних "правоохоронних" органів та митниці))) Страх)Аж смішно цю тупість читати. На диво, дані депутати молодці.Що це взагалі,що таке робиться в країні? В Білорусі раз в 3 роки авто змінюють люди, а тут лише нажива з людей в пустоголових головах...
Відповісти
Чудо Гузь!
Скільки тих транзитів на Волині і хто на них їздить? не бачив пенсіонерів за кермом тих авто, якщо ти такий народолюб то я підкажу, що набагато більше пенсіонерів не можуть проплатити нікчемне існування, ліки, комуналка, харчування, одяг і тд, гусь захищає недомажорів а про пенсіонерів забув чи має інтерес? що взяти з пенсійно-інвалідного планктона вони всерівно на своїх калясках і костилях дорогу не перекриють, мораль- недолюди (пенсіонери, інваліди та і пересічні роботяги) хай згинуть основне щоб **крутелики** були довольні, прикро бариги мають вплив на закон а люди тихенько збоку борятся за виживання та про будь який транспорт і не мріють
Відповісти
гузь захищає інтереси контрабандистів - більша половина Любомля займається контрабандою, то ж не дивно, що він таке меле
Відповісти
Це все затіяли ті бариги, які заробляють на недолугих жлобах, продаючи їм документи від фіктивних іноземних фірм або оформлюючии тачки на підставних іноземних осіб. То вони бізнесом називають, впарюють, тіпа все законно, вішають локшину про стамбульську конвенцію і т.д.
А коли тих жлобів починають дьоргати і виясняється, що стамбульська конвенція для них не підходить (читайте розділ "С", ст.5 та 9), то починається кіпіш, протести, збори і головне, що вони не того тіпа дрюкають, який їм тачку проблемну впарив і набрехав, що все законно, а чомусь до держави діло мають, кордони перекривають.
Невже не зрозуміло, що якби ви були в законі, то вас би не дрюкали - бо не було б за що, а так ви всі дружно попадаєте під ст. 485 митного кодексу, раджу почитати, особливо покарання, яке чекає, щоб потім останні штани продавати не довелося.

Відповісти
Останні новини
В Україні щодо ситуації із транзитними авто назріває «колапс», - Гузь
15 листопад, 2016, 19:30