Луцьк: планують реконструкцію пляжу в Центральному парку

Луцьк: планують реконструкцію пляжу в Центральному парку
Щоб якісно облаштувати пляж на березі річки Стир у Центральному парку Луцька та привести його у відповідність до норм безпеки, планують витратити 3 мільйони гривень.

Про це розповів заступник міського голови Луцька Юрій Моклиця під час засідання виконкому міської ради у середу, 16 листопада.

Вже у 2017 році планують витратити 100 тисяч гривень на проектно-кошторисну документацію реконструкції пляжу, а у 2018-у – 3 мільйони на саму реконструкцію.

Також програма розвитку та утримання парків та скверів, інших озеленених територій міста Луцька на 2017-2018 роки передбачає створено 70 паркомісць, реконструкцію 500 метрів тротуару з велодоріжкою, поглиблення 550 метрів меліоративних каналів в Центральному парку, 2 кілометри мереж та до 20 точок підключення водопостачання та водовідведення.

Моклиця пропонує з’єднати Замкову площу і одну із алей парку разом із реконструкцією, щоб розробити єдиний маршрут. Для цього планують збудувати 490 метрів дороги вздовж дамби з розширенням на 2,2 метра і 660 метрів замкової алеї з розширенням на 1,2 метра.

Ще у Центральному парку запланована реконструкція мистецької алеї, тротуару з велодоріжкою від центрального входу до в’їзної алеї та східної вертикальної алеї (від гуртожитку педколеджу до зони атракціонів).

Члени виконкому Михайло Щур та Олег Бондарук висловили застереження що використання парковки для торгівлі, як на Центральному ринку. Щур вважає, що не варто парковку та кафе біля міського зоопарку не варто облаштовувати за бюджетні кошти. Натомість варто шукати інвесторів, - вважає він.

Натомість перший заступник міського голови Тарас Яковлев відзначив, що ця парковка не перетвореться на торговий майданчик, бо із цим розбереться муніципальна поліція. А парковка у центрі міста, за його словами, дуже потрібна.

У підсумку більшість членів виконкому підтримали проект програми.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
РАБАЦЯГИ парк уже реконструювали лишилося ще пляж і річковий порт реконструювати. Бля...ь
Відповісти
"Моклиця пропонує з’єднати Замкову площу і одну із алей парку разом із реконструкцією, щоб розробити єдиний маршрут. Для цього планують збудувати 490 метрів дороги вздовж дамби ..."

Вони з парку зроблять сквер ларьками.
Відповісти
Що ж то за такий важконапрацьований проект аж за сто тисяч грн.,це ж напевно треба збирати всіх проектантів планети на розробку?нема куди 100000 подіти?так само як і три млн.,це саме необхідне?Ви дочекаєтеся,що в людей лопне терпіння і спалять вас нах в тій раді,от побачите
Відповісти
Останні новини
Луцьк: планують реконструкцію пляжу в Центральному парку
16 листопад, 2016, 11:40