Волинські фірми за незаконний продаж алкоголю сплатили більше півмільйона штрафів

Волинські фірми за незаконний продаж алкоголю сплатили більше півмільйона штрафів
Продаючи алкогольні напої і цигарки, волинські підприємства за дев’ять місяців 2012 року загалом „напрацювали” 755 тисяч гривень штрафів.

Про це повідомив сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Волинській області.

Як повідомили в регіональному управлінні Департаменту контрою виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів у Волинській області, перелік зафіксованих порушень чималий. Зокрема, під час 206 податкових перевірок цього року зафіксовано 374 порушення.

„Щоразу під час перевірок податківці виявляють заниження ціни на алкоголь чи завищення вартості тютюнових виробів. А непоодинокі факти зберігання підакцизних товарів баз марок акцизного податку, на Волині їх виявлено 29, змушують переглянути підходи до адміністрування акцизного податку.”- вважає голова ДПС у Волинській області Володимир Михалчич.

Керівник волинських податківці запевнив, що розв’язати вузол проблем у сфері обігу підакцизних товарів цілком під силу у випадку ухвалення пропонованих ДПС України та Мінфіном законопроектів №11284-11285 із відповідними поправками до Податкового кодексу.

„Якщо не вжити серйозних заходів, як це передбачають законопроекти, контрабанда і контрафакт можуть підірвати стабільні надходження до бюджету. Потому посилиться тиск на легальний бізнес і в кінцевому рахунку під загрозою будуть робочі місця та інвестиції в Україну,”- вважає очільник податкової служби краю.

Серед заходів, що дозволять захистити інтереси споживачів та підвищити якість продукції, у податковій називають встановлення 12-місячного строку використання марок акцизного збору старого зразка у разі їх заміни на нові Саме ця новація, на думку експертів, дозволить забезпечити перебування в обігу продукції, маркованої єдиним діючим зразком акцизних марок та запобігти зловживанням з боку виробників. Обмеження строку обігу марки піде на користь споживачам тютюну та алкоголю та підвищить гарантії якості продукції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські фірми за незаконний продаж алкоголю сплатили більше півмільйона штрафів
10 жовтень, 2012, 13:01