Волинські депутати просять встановити вартість розмитнення авто, «як у ЄС»

Волинські депутати просять встановити вартість розмитнення авто, «як у ЄС»
Депутати Волинської облради звернулися до Президента України, Кабміну, Комітету ВРУ з питань податкової та митної політики щодо продовження терміну перебування транспорту з іноземною реєстрацією на території України, а також зниження вартості розмитнення до рівня ЄС.

Таке рішення прийняли під час сесії у четвер, 1 грудня.

«Після того, як 5 березня 2013 року було змінено порядок ввезення автомобілів з іноземною реєстрацією та скорочено терміни їх перебування в Україні до 5 днів, зафіксовано чимало випадків, коли до власників автомобілів з іноземною реєстрацією застосовують штрафні санкції за «український простій». Хоча це і є одним із джерел наповнення державного бюджету, однак держава втрачає набагато більше коштів, які б сплачувалися за умови доступної вартості розмитнення автомобілів. Така ситуація призводить до зростання рівня соціальної напруги в прикордонних регіонах нашої держави. Зокрема, у Волинській області мали місце мітинги власників автомобілів з іноземною реєстрацією, акції протесту поблизу міжнародного автомобільного пункту пропуску «Ягодин-Дорогуськ», перекриття руху транспорту на автомагістралі», – йдеться у зверненні.

Тому депутати просять «вирішити цю проблему шляхом невідкладного внесення змін до чинного законодавства в частині збільшення терміну перебування на території України автомобілів з іноземною реєстрацією та приведення вартості їх розмитнення до рівня, що діє в країнах Європейського Союзу».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Такі як Васадзе Таріел Шакрович не дадуть!!!! Вони лями в салони вклали.
Відповісти
бандовлада проводить політику подвійних стандартів. всілякі податки і побори перевищили європейські в рази. очевидним є бажання довести народ до крайньої убогості
Відповісти
слава парашенадзе
Відповісти
ми вже і так дожилися до ручки...ці дебіли незнають як з тих людей остатне витягнути...а де грошей в казну наберуть??? з простягнутою рукою і так їздять по світу...
Відповісти
Реальні треба проводити дії, а не "звертатися", вони нас не чують і наврят чи почують, потрібно перекривати митні переходи і то не на день, а до повного вирішення цього питання - побачить світ проблему муситимуть і депутати щось вирішувати.
Відповісти
То чого писати давайте діяти. Коли їдем перекриваєм?
Відповісти
Останні новини
Волинські депутати просять встановити вартість розмитнення авто, «як у ЄС»
01 грудень, 2016, 13:04