Чиновники не квапляться забороняти горе-ремонт у Володимирі

Чиновники не квапляться забороняти горе-ремонт у Володимирі
Приватна фірма «Аміла» уже два місяці виконує поточний середній ремонт вулиці Ковельської у Володимирі-Волинському, що є частиною автомобільної дороги державного значення М-06.

Щоправда, роботи ведуться не на належному рівні, - пише Конкурент.

Вартість ремонтних робіт становить 5 мільйонів 778 тисяч гривень з ПДВ. На цю суму, запропонованою ТзОВ «Аміла», і був укладений договір підряду.

У Службі автомобільних доріг не поспішають забороняти виконувати підрядні роботи. Кажуть – відсутні причини. У той час, як жителі міста та влада висловили своє невдоволення темпами та якістю робіт, а фірма, поклавши асфальтне покриття неякісно, уже встигла його зняти, керівник служби Анатолій Посполітак дає «Амілі» другий шанс. Щоправда, другий шанс фірма з тріском провалила.

«24 листопада 2016 року було обстежено ділянку км 97+270 – 97+478, де повторно був укладений верхній шар та був знову наданий припис про невідповідність рівності покриття нормам ДБН з вимогою замінити покриття», – повідомили у Службі автомобільних доріг.

«Аміла» ремонтує всю вулицю Ковельську, до цього вкладала асфальтне покриття на вулиці Богдана Хмельницького і на обох об'єктах були серйозні недоліки і претензії до виконаних робіт. Це вперше в історії міста щойно покладений асфальт збирали, адже горбкуватість було видно неозброєним оком. І вперше у місті робітники з металошукачами шукали люки, які перед тим начисто закатали асфальтом. Я не можу підбрати слова, але це точно ремонтом чи реконструкцією не назвеш», - каже місцева журналістка Ярослава Вознюк.

Із її слів, якщо Служба автомобільних доріг свідомо дає руйнувати частину дороги державного значення за мільйонні кошти, то значить це комусь вигідно.

Депутат Володимир-Волинської міської ради Ігор Мацюк розповів, що якщо ремонт на вулиці Богдана Хмельницького, який «Аміла» виконувала у 2015-2016 роках, можна пробачити, то до ремонту центральної вулиці є чимало запитань.

«В них хвиля через метр, переробляють це через кожні 25 сантиметрів. Є таке слово – совок. У мене більше пояснень немає. Я не проти того, щоб «Аміла» щось робила. Але це не той рівень… Мені просто цікаво питань: яким чином вони виграли тендер? Не маючи відповідної техніки, ні ресурсу. Вони виграють тендер – і працюють. Відносно обладнання – я дивився перші дні, коли приходили їхні працівники. Обладнання, як в 70-х роках», – зауважив він.

Довідка:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Аміла» зареєстроване в селищі Турійськ на вулиці Привокзальній, 26. Засновником цієї фірми є Анна Микитюк – дружина депутата Волинської облради Романа Микитюка. Статутний капітал становить 5,5 мільйона гривень.

Із грудня 2013 року директором ТОВ «Аміла» є Олена Демчук.

На жаль, упродовж п'яти днів зв'язатися ні з Демчук, ні з офіційним власником Анною Микитюк для з'ясування усіх обставин дорожньо-ремонтих робіт у Володимирі-Волинському не вдалося. Також на зв'язок не вийшов і чоловік власниці фірми, депутат Волинської облради Роман Микитюк.

Місцеві жителі розповіли, що представники фірми та її робітники уникають журналістів, а також будь-яких пояснень із приводу робіт.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чиновники не квапляться забороняти горе-ремонт у Володимирі
02 грудень, 2016, 17:00