Волинські активісти завітали до найбагатших декларантів

Волинські активісти завітали до найбагатших декларантів
Волинські депутати, активісти та військові здійснили рейд до начальника ГУ Держказначейської служби у Волинській області Михайла-Мирослава Леміщака та керівника митного посту «Луцьк» Олександра Щуцького, аби з’ясувати звідки у них статки, які вони зазначили у електронних деклараціях.

Зокрема, депутат Волиньради від фракції «Самопоміч» Костянтин Зінкевич активісти Самооборони, Автомайдану та учасники антитерористичної операції з різних батальйонів та формувань 7 грудня навідалися за робочим місцем вищезазначених посадовців.

Нагадаємо, що начальник ГУ Держказначейської служби у Волинській області Михайло-Мирослав Леміщак задекларував 22 депозитних вклади у 14 українських фінустановах і російському «Сбербанку». Загалом на усіх рахунках у нього 242 тисячі доларів і 1,68 мільйона гривень, з них заробив 778 тисяч гривень дивідендів.

Із доходів у чиновника – заробітна плата 92 тисяч гривень та 25 тисяч гривень пенсії. Окрім того, Михайло-Мирослав Леміщак отримав чималу суму коштів в якості подарунків: сестра подарувала 98 тисяч гривень, дружина – 30 тисяч гривень, діти – по 20 тисяч гривень.

У с. Струмівка Леміщаки мають більше гектара землі та житловий будинок площею 300 квадратів. А також дві земельні ділянки у Луцьку – 60 і 20 соток відповідно та квартира – 106 квадратів.

Із задекларованого рухомого майна, вартість якого перевищує 100 «мінімалок», Михайло Леміщак зазначив швейцарський годинник Zenith.

А тому депутат разом із активістами вирішили з’ясувати, як чиновнику вдалося заробити такі статки.





Активістів чиновник зустрів у своєму робочому кабінеті та уважно їх вислухав. Ті, у свою чергу почали з’ясовувати, чи законно заробленими є задекларовані статки.







Гості почали вимагати, аби головний казначей області написав заяву щодо перевірки його декларації у Національному агентстві з питань запобігання корупції, а також просили його піти у відпустку на час проведення перевірки.





«Якщо перевірка виявить якісь порушення, або факти отримання вами грошових коштів незаконним шляхом – ви підете у відставку, а якщо ви доведете, всі джерела походження задекларованих вами коштів, то ми готові попросити у вас вибачення».

Спершу Михайло-Мирослав Леміщак дещо опирався та намагався пояснити активістам, що дорогий годинник отримав у подарунок, проте згодом таки погодився та написав заяви.






Зауважимо, що активісти пообіцяли власноруч відвезти документи до Державної казначейської служби та у Національне агентство з питань запобігання корупції.

Після цього активісти поїхали до керівника митного поста «Луцьк» Олександра Щуцького.



Начальник митного поста «Луцьк» Олександр Щуцький вказав у своїй декларації про доходи за 2015 рік автомобілі Bentley, Audi, Mercedes та BMW, а також катер та водний мотоцикл. Не всі ці транспортні засоби перебувають у його власності чи дружини – деякими вони просто користуються. Також у 2015 році він придбав новий причіп, який у декларації чомусь відсутній.

За 2015 рік Олександр Щуцький задекларував 144 тисячі гривень доходу, а члени його сім’ї – 503,1 тисячі гривень, де основна сума, понад 497 тисяч гривень, це «страхові виплати, відшкодування, викупні суми та пенсійні виплати».

За 2015 рік Олександр Щуцький задекларував дві квартири площею 22 і 140 кв. м, відомості про гараж затерті. Щодо членів сім’ї, то в документі є згадка про дві земельні ділянки загальною площею 2297 кв. м, натомість інформація про квартири та інше нерухоме майно повністю закрита.

До призначення начальником митного поста Олександр Щуцький працював заступником начальника відділу товарознавчої експертизи та попередньої оцінки товарів управління товарознавчої, інженерно-технічної та криміналістичної експертизи Спеціалізованої лабораторії з питань експертизи та досліджень ДФС, а також був помічником народного депутата 8 скликання Ігоря Бриченка («Народний фронт»). У 2014 році він також балотувався до ВР в одномандатному виборчому окрузi №22 Волинської області, а раніше працював начальником відділу організації та проведення конкурсних торгів Міністерства надзвичайних ситуацій.

Віднедавна він очолює митний пост «Луцьк» проте застати його на робочому місці нам не вдалося, позаяк, за інформацією колег митника, вже більше місяця посадовець перебуває на лікарняному. А тому на зустріч до активістів вийшла заступник Олександра Щуцького Світлана Демиденко.






Не дивлячись на те, що посадовець посміхалася при зустрічі, втім конкретної відповіді на питання депутата Волиньради Костянтина Зінкевича дати не змогла. А лишень просила задати наступне питання, на яке ніхто з присутніх також не почув відповіді.

А коли активісти почали з’ясовувати у Світлани Демиденко інформацію щодо задекларованого нею майна, посадовець дуже швидко покинула кабінет.

Зрештою, активісти пообіцяли за кілька тижнів знову приїхати до Олександра Щуцького, аби таки запитати у нього про його статки та автопарк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 27
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
люблю дивитися понти самодрочки та атавістів!
Відповісти
Може хватить тим активістами дурницями займатись . Вже всі побачили як жити стало краще . Ходять ходять а толку немає ніякого. Як крали так і крадуть
Відповісти
Нарешті Дон Кіхоти з'явилися.Тільки розділіть експропрійоване серед людей.
Відповісти
Той Зінкевич з Панасюком "волонтери"-контрабандисти повинні давно за гратами сидіти, а вони цирк влаштовують?! А на Банкову слабо?! А що вже про тих інших нероб казати... Ганьба!!!
Відповісти
А що Гіркін робить у м. ЛУцьк?)))))
Відповісти
Експропріація експропріаторів давно назріла
Відповісти
А що то за діяч в курточці з білими полосками,на животі склав руки і дивиться з під лоба ,як баран на нові ворота?
Відповісти
коментаторам. А хто сумнівався, що ви нешановні сотруднікі цих начальників відреагуєте якось інакше? Але маєте коротку пам'ять через певну свою недолугість. Був етап смітникової люстрації - настав час електронних декларацій.Настав час декларацій - почали питати в декларантів, бо відповідні служби зволікають. Тобто чекайте на чергову активізацію псування вашого такого ще навіть сьогодні безтурботного життя.
Відповісти
Молодці.!!!на вила їх всіх садити та по тюрмах!накрали злодюги ,конфіскувати крадене і роздати бідним.
Відповісти
А ще сходіть до суддів та прокурорів та запитайте де платять на державній службі стільки грошей ,щоб жити в шикарних маєтках,їздити на авто представницького класу та відпочивати на дорогих курортах!навіть європейські чиновники собі таке не дозволяють!
Відповісти
Наївні хлопці. У податковій та на митниці чесні не працюють. Ще хай зходять до Грушовінчука.
Відповісти
Прошу перевірити митників та прикордонників митного посту "Ягодин". Там цікавіші декларації.
Відповісти
Лапіна.Він чесний.Якщо і має гроші то це йому батько суддя подарив,заробивши на схемі узаконення пригнаних авто або в сепарів віджав.
Відповісти
потрібно ще до Короті та його шайки зїздити
Відповісти
хлопчики "навідатися", а то можете запізднитись... і це минеться!
Відповісти
Колись це називалося рекет, а тепер активіст.
Відповісти
Один рекет віджимає в іншого . І ті бандити і другі . Коли та вже Європа буде
Відповісти
коли вони не на роботах ,а ходять по людять.Покажіть хоч одного звідки в них такі статки.може всі почнем з ними ходити
Відповісти
Статки віджали в тих же депутатів . Табличку ділення треба теж знати. Страдає як всегда простий люд .
Відповісти
Зінкевич такий вже чесний, що зараз живіт в мене лусне. Він шестьорка, зібрав "активістів". Як це вже надоїло (хлопці,які думають, що їм все можна через те, що вони одягнули форму. Наразі це дуже популярно).Відразу треба викликати поліцію. До прем'єра сходи, в нього багато годинників, побачимо що тобі там скажуть. Чи кишка тонка? А заказуху робити будь-який дурень може.
Відповісти
горе-активісти, ви включайте мозок, а не тільки язика! главний кукловод вас так ви***, а ви хлопаєте їб**ми і фоткаєтеся на фейсбук. фу. стидно, шо доводилося декому з вас потикати руку
Відповісти
Шановні, чому кричимо, звинувачуємо активістів? Головна думка: звідки у людей на державній службі такі кошти? 240 000 $ можна назбирати за роки роботи на державу?
Відповісти
А що ті активісти зробили крім того що кричати. Раніш не кричали то таких статків не було . Або ніхто не знав . А зараз всі все знають і всім Добре . Жити стало краще .
Відповісти
Добра ініціатива, але перед тим варто було б показати звідки свої доходи і чи сплачені з них всі податки. Мене найбільше цікавить за який кошт існують нероби? Чи за активність уже доплачують?
Відповісти
Правельно хай і дальше крадуть. Але це треба не виборчно. А кожного так перевіряти .
Відповісти
7 млн це офіційно . А не офіційно ніхто і не знає скільки в мера Романюка є. От покажіть на цьому прикладі що активісти дійсно за правду і справедливість .що вони хочуть щось для людей зробити
Відповісти
І тут активісти запіс. .яли це не в їх планах і це їм не вигодно. Так що немає чого горланити що ви щось робите хороше
Відповісти
Останні новини
Волинські активісти завітали до найбагатших декларантів
07 грудень, 2016, 17:18