Підгайці погодилися співпрацювати з Луцьком

Підгайці погодилися співпрацювати з Луцьком
Підгайцівська сільська рада, до якої входить одразу три села – Підгайці, Крупа та Струмівка – погодилася підписати з Луцькою міською радою договір про співпрацю.

Відповідне питання розглядали під час позачергової сесії Підгайцівської сільської ради в четвер, 8 грудня.

Так, голова Підгайцівської сільської ради Юрій Семенюк пояснив, що питання про співпрацю з Луцьком вирішили розглянути, оскільки у селян виникло багато проблем, які можна вирішити лише шляхом співпраці. Наприклад, маршрутне сполучення.

«Ми не хочемо, щоб цією темою спекулювали і казали, що ми здались чи таке інше. Ми не говоримо про об'єднання, а хочемо за рахунок співпраці вирішити ряд своїх проблем», – пояснив він.

Натомість заступник луцького міського голови Сергій Григоренко окреслив перспективи від такої співпраці. У сфері освіти – діти, які проживають на території сільради, зможуть навчатись у навчальних закладах міста. Те ж стосується і медицини – люди зможуть отримувати медпослуги в луцьких лікарнях та пологовому будинку.

Окрім того, при бажанні сільської ради в Підгайцях можна облаштувати філію Луцького ЦНАПу, що дозволить селянам отримувати необхідні довідки просто на місці. Що стосується транспортного сполучення, то зараз існує перспектива того, що до кінця 2017 до кінця для міста закуплять партію тролейбусів. Частина з них – це так звані тролейбуси з запасом, які зможуть проїхати 5-6 кілометрів без під'єднання до електромережі.

Водночас Підгайцівський сільський голова Юрій Семенюк наголосив на проблемі з каналізацією. Втім, Сергій Григоренко запропонував вирішення і цієї проблеми, мовляв, можна розробити проект будівництва нової нитки каналізації.

Зрештою депутати Підгайцівської сільської ради підтримали питання про співпрацю з містом терміном до кінця 2020 року. Після цього таке рішення повинна проголосувати й Луцька міська рада. А тоді буде створена робоча група, яка й напрацює проект договору та всі його умови

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А хтось говорив що виведе село на трасу якщо відмінять маршрутку
Відповісти
Нашо було той весь шорох робити? Вистава для глядачів?
Відповісти
карочі зажали йця куди треба. привіт дерибан землі.
Відповісти
семенюк в газеті писав що люди атошнникам свої городи віддають під участки бо в нього землі нема тільки не каже нікому який резерв має
Відповісти