Луцька влада не планує оголошувати неділю вихідним на ринках

Луцька влада не планує оголошувати неділю вихідним на ринках
Луцька міськрада поки не має наміру зробити неділю вихідним на міських ринках.

Про це заявив заступник міського голови Сергій Григоренко у програмі «Відкрите місто», - повідомляє Конкурент.

У Луцьку бурхливе обговорення викликала петиція з проханням зробити неділю вихідним для всіх працівників ринків. Частина лучан переконує: досвід європейських сусідів показує, що це можливо. Тому владу просять допомогти працівникам ринків отримати законний вихідний.

Однак є й лучани, які категорично проти вихідного у неділю. Наголошують: робота ринків ніяк не перешкоджає громадянам ходити до церкви і молитися. І закликають владу не позбавляти торговців можливості заробити.

«Мені особисто і нам, як владі, ближча друга точка зору, адже є люди, які поважають і вважають священним днем неділю, – і це їхнє право, але є й люди, які святкують в п'ятницю, наприклад, мусульмани, нехай їх і небагато. А є іудеї чи інші релігії, які святкують в суботу. І ці всі представники релігій є в місті Луцьку. Чому якась релігія має іншим нав'язуватися? Зрештою, якщо клієнт не хоче, то він може в інший день піти», – зазначив Григоренко.

Також він запевнив, що якби до влади звернулася переважна кількість підприємців ринку чи облспоживспілка, тоді б розглядали ймовірність вихідного в неділю.

«Оскільки це поодиноке звернення, то ми не будемо втручатися в ці речі. Не хочете ви йти в неділю – це ваше право, можете прийти в суботу, можете прийти в інший день. До того ж є вже інша петиція, від інших підприємців, яка каже: ні, не забирайте в нас можливості торгувати. Бо в мене є друзі-підприємці, які заробляють, власне, в суботу-неділю. Не вважаю, що потрібно щось міняти. Це право кожної людини. Ми проти втручання в господарську діяльність. Наразі ми не будемо нічого змінювати в роботі ринків», – наголосив Сергій Григоренко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
от власне і все місцеве самоврядування,
ні, щоб призначити громадські слухання, почути дві сторони і прийняти правильне рішення.
Відповісти
Вона сама вилізла з базару і розуму та культури у їх 0,000%
Відповісти
Останні новини
Луцька влада не планує оголошувати неділю вихідним на ринках
08 грудень, 2016, 23:13