Благодійний джаз: у Луцьку розпочався «JAZZ BEZ 2016»

У перший день 16-го міжнародного благодійного джазового фестивалю «JAZZ BEZ 2016» у Луцьку «відривались» під шалені звуки джазу.

Триденний фестиваль розпочався 9 грудня у Волинському обласному театрі ляльок, - пише Юлія Остапович на шпальтах видання Конкурент.

У стінах театру стартував міжнародний благодійний джазовий фестиваль "JAZZ BEZ 2016". Поціновувачі такої музики виявились людьми актуальними, адже задовго до початку концерту, майже всі стільці в залі були заповнені.

Варто зауважити, що люди, які прийшли послухати джаз могли долучитись і до благодійної справи. Адже в рамках фестивалю три дні діятиме соціально-благодійна акція «Подаруй Різдво» для дітей, батьки яких загинули у зоні АТО.

Співорганізатор фестивалю, консул Генерального Консульства Республіки Польща Криштоф Савіцький відкрив захід.

Розпочали триденний джазовий фестиваль молоді хлопці із Республіки Польща – гурт «Skicki-Skiuk». Варто зауважити, що вони є переможцями цьогорічного культового фестивалю «Jazz nad Odrą».

Як розповіли зі сцени музиканти, сьогодні вони грали свій передостанній концерт на турі JAZZ BEZ.

Запальними і нестримними мотивами юним джазменам з легкістю вдалось розігріти публіку. Під час невеличкої перерви любителі джазової імпрези вийшли в хол, який одразу ж наповнився запахом кави та гомоном людей. Хтось з них розмовляв із знайомими та друзями, а інші мали можливість придбати в рамках благодійної акції картини зроблені дитячими руками або ж ляльки-мотанки.

Після перерви слухачі на власні очі та вуха пересвідчитились – джаз не має кордонів. Адже для луцьких любителів джазу зі сцени лялькового театру грав міжнародний джазовий проект «REDNAXELA». Це проект «музикантів світу», оскільки кожен з учасників живе хто де: у США, Канаді, Бельгії та Німеччині.

Ці люди, які з'їхались із різних куточків світу в столицю Волині – Луцьк, зібрались на одній сцені і таки дали джазу.

Задоволені слухачі в кінці кожного емоційного та дещо експресивного виступу щедро віддячували музикантів гучними оплесками.

На тих, хто у вечір п'ятниці не поспішав додому або кого не відпускав джаз, мали можливість послухати традиційний на таких фестивалях джем-сейшн.

Організатори обіцяють, що другий день джаз-фесту буде не менш цікавим.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: джаз, Луцьк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Благодійний джаз: у Луцьку розпочався «JAZZ BEZ 2016»
10 грудень, 2016, 11:15