На Рівненщині живцем згоріли діти

На Рівненщині живцем згоріли діти
Діти віком 3 і 5 років згоріли живцем у хаті на Рівненщині. Їхнього 4-річного братика зміг витягти з вогняної будівлі сусід.

Перед трагедією 23-річна мати пішла за кілометр до свекрухи попоратись по господарству, - пише ТСН.

Коли ж повернулася додому – все вже було охоплено полум'ям. Жінка почала кликати на поміч, і першим прибіг сусід, який і врятував одного з малюків.

«Розбив вікно одне, ніхто не обзивався. Розбив друге: почала дитина кричати. Ми її дістали, тих двох не могли дістати», – розповіла мати Людмила Харківець.

«Він відгукнувся, я сказав: біжи до вікна. Він прибіг і й витяг його, тільки порізав, як витягував його», - каже сусід Віктор Остапович.

Хлопчика доправили в лікарню в стані середньої тяжкості. Через порізи під час порятунку малюкові наклали 8 швів. Наразі він почувається задовільно.

«Є рани голови, обличчя, є опіки першого-другого ступеня лівого передпліччя. І тут є трішки ранка лівої щоки після опікова», - розповів завідувач відділенням травматології Дубровицької районної лікарні Володимир Дерачиць.

Шансів на порятунок двох малюків фактично не було, бо дерев'яна хата вигоріла до цурки за лічені хвилини. Люди намагалися самотужки гасити пожежу водою, але марно. Рятувальникам навіть не телефонували, бо село віддалене.

«Нема пожежної. Три села в нас незахищених від вогню. Вже скільки пожарів було! Який смисл викликати пожежну за 40 кілометрів? Вона поки приїде – вже нема, що гасити», - розповів селянин.

Люди ще до трагедії просили депутатів райради допомоги на випадок пожежі, але безрезультатно.

Загибель дітей нині розслідує поліція. «Проводиться перевірка, як батьки виконують свої обов'язки, що, можливо, через їхню провину це призвело до смерті дітей», - каже представник правоохоронних органів Володимир Коркош.

Та найпевніше, подію кваліфікують як нещасний випадок, бо в селі про сім'ю говорять лише хороше. За попередніми даними, будинок спалахнув через несправність електрики.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мати залишила 3,4 та 5-ти річних дітей самих вдома та пішла до свекрухи за кілометр?
Відповісти
Мамашка ідіотка,як можна таких діток малих самих залишити надовго???? Як?
Відповісти
попробуйте жити в селі з трьома дітьми, і зразумієте як вожна діток залишати, потрібно працювати, щоб тих же діток кормити хтож знав що таке станеться... Скорішого виздоровлення хлопчику і терпіння рідним!
Відповісти