Чутки про «витоки» баз даних ПриватБанку поширюють шахраї*

Чутки про «витоки» баз даних ПриватБанку поширюють шахраї*
Інформацію про "крадіжку" баз даних банку поширюють шахраї, які прикриваються цими чутками, щоб змусити клієнтів "захиститися" шляхом передачі номерів карт та інших особистих даних.

Про це повідомила Служба безпеки ПриватБанку з посиланням на дані Кіберполіції України.

“Уся інформація в базах даних банку надійно захищена, система захисту інформації виключає можливість її несанкціонованого копіювання або стороннього доступу, в тому числі працівниками банку, - йдеться в повідомленні ПриватБанку. - Ми звертаємо увагу наших клієнтів на зафіксовані випадки спроб шахрайського отримання особистих даних, і просимо бути уважними при отриманні подібних дзвінків від невстановлених осіб".

Як повідомила прес-служба Кіберполіції України, шахраї телефонують потенційній жертві, не обов'язково клієнту ПриватБанку, представляються працівниками служби безпеки "Ощадбанку" і з'ясовують чи є в людини картковий рахунок ПриватБанку. Якщо співрозмовник відповідає позитивно, то шахраї повідомляють, що ПриватБанк буде приєднаний до “Ощадбанку”, тому клієнту необхідно терміново здійснити переказ грошових коштів з картки “Привату” на нову, оформлену в “Ощаді”. Для цього в жертви просять номер банківської карти, CVV-код, пароль до інтернет-банкінгу та інші дані. Після цього відбувається перерахування коштів на рахунки, підконтрольні шахраям.

«Слід зазначити, що шахраї, використовуючи методи соціальної інженерії, вчиняють злочинні дії не тільки щодо клієнтів ПриватБанку, але й дізнавшись, що довірливий громадянин є клієнтом іншого банку, створюють аналогічну зазначеній вище ситуацію заволодіння коштами громадян», — наголошується в повідомленні Кіберполіції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і чутки про те, що нас "кинули" - провокація і наклеп!
Відповісти
Памятаю, весь час спростовували інформацію про перехід Привата дердаві до останнього моменту... Щось не віриться.
Відповісти
Останні новини
Чутки про «витоки» баз даних ПриватБанку поширюють шахраї*
28 грудень, 2016, 09:45