Сільрада на Волині зваблює сусідів грошима

Рівненська сільрада у Любомльському районі прагне стати центром об’єднаної територіальної громади, тож спонукає сусідні села до консолідації за допомогою фінансового ресурсу.

Про це повідомляє ВРД НТКУ.

На Волині активно впроваджують у життя реформу місцевого самоврядування. Однак у поліських регіонах цей процес триває повільно. Зокрема у Любомльському районі досі не можуть визначитися з центрами об’єднаних територіальних громад. Слабші у фінансовому плані сільські ради хочуть бути у складі самодостатніх громад. І саме з цим пов’язують свої сподівання на відродження населених пунктів.

Серед них — прикордонне село Забужжя, що неподалік річки Західний Буг. На території Забузької сільської ради, до якої входять і невеликі села Вербівка, Локутки та Новоугрузьке, є два озерця, а навколо них – лісові масиви. Тут чудові місця для розвитку зеленого туризму. Втім дорога до цих сіл — у жахливому стані.

Забузький сільський голова Олександр Герун зібрав кілька стосів звернень до різних інстанцій, депутатів, аби ті посприяли у ремонті дороги протяжністю 17 кілометрів. Однак, усе марно. Натомість, вирішити проблему беруться депутати сусідньої Рівненської сільської ради. Головне для розвитку населених пунктів Прибужжя – будівництво дороги, що не тільки об’єднає всі села з адміністративним центром, а й відкриє коротший шлях до Шацьких озер.

А оскільки у Рівненської сільської ради найбільше коштів, їм під силу розпочати ці зміни. Тому і центр територіальної об’єднаної громади повинен бути в селі Рівне, вважають голови сусідніх сільських рад, які хочуть об’єднатися в єдину громаду.

Нагажаємо, раніше мешканці села Гуща у Любомльському районі відмовилися від пропозиції про об’єднання із селом Рівне. Вони попросили сусідів обійтися без фінансового «шантажу».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Сільрада на Волині зваблює сусідів грошима
11 січень, 2017, 11:29