На Волині навчатимуть резервістів до війська

На Волині навчатимуть резервістів до війська
За планами підготовки Збройних Сил України, у першому кварталі 2017 року триватиме підготовка резервістів першої черги.

Зокрема, з 17 січня і до кінця травня на базі 5 військових частин відбудуться навчальні збори резервістів першої черги. Кожен з етапів зборів триватиме по 30 діб.

Зазначимо, що у 2016 році аналогічний вишкіл волиняни-резервісти здобули у навчальних центрах на теренах Рівненської та Львівської областей, тому хочемо акцентувати увагу на те, що в 2017 році не залучатимуться на збори ті, хто пройшов їх минулого року.

Наразі військовими комісаріатами Волинської області здійснюються заходи щодо оповіщення, виклику, проходження медичного огляду усіх резервістів оперативного резерву першої черги.

Резервісту на час проведення зборів гарантується збереження робочого місця, державне страхування, харчування, безкоштовне медичне забезпечення.

Йому компенсується середньомісячна зарплатня на підприємстві та виплачується грошова виплата за час підготовки (від 4 800 до 6 400 грн.), добові за кожен день перебування у частині, а ті, хто не працюють отримають мінімальну зарплату -3 200 грн.

У підсумку, по закінченню зборів, резервістам виплачуватиметься від 5 000 до 7 000 грн., в залежності від військового звання та організована відправка до місць проживання.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині навчатимуть резервістів до війська
11 січень, 2017, 16:30