Сила духу та міць тіла: де з луцьких підлітків роблять воїнів

Сила духу та міць тіла: де з луцьких підлітків роблять воїнів
Понад два роки тому в Луцьку відкрили спортивний клуб «Воїн». За цей час його представники здобули чимало перемог, як на спортивному рингу, так і в житті.

Старший тренер СК «Воїн», майстер спорту міжнародного класу, призер чемпіонатів світу та Європи ММА Андрій Зінчук переконує, що бути воїном – це не лише мати гарне, фізично розвинуте тіло, а й вміти відчувати свого суперника, бути готовим до будь-яких життєвих ситуацій, а головне - завжди прагнути не просто до перемоги, а до самовдосконалення та внутрішньої гармонії.

СК «Воїн» - це клуб змішаних єдиноборств ММА, бойового та спортивного самбо.

«Ми бачимо, що бойове самбо почало відмирати, а тому ми вирішили його розвивати. Це змішаний, а тобто універсальний вид спорту. Завдяки йому ти завжди готовий до будь-яких ситуацій – ти і ударник, і борець, і партеровик. Це дуже видовищний вид спорту», - зауважив Андрій Зінчук.

Наразі у клубі займаються відвідувачі одразу трьох вікових категорій – від 6 до 10 років, від 11 до 15 років та дорослі.

Тренер дуже любить працювати з дітками та запевняє, що хлопці, які почали займатись змалку, дедалі частіше здобувають кращі результати.

«Я люблю займатися з дітьми, вони ж як губки – все вбирають і дуже швидко засвоюють. Спочатку діти, які приходять на заняття, то буває, що й граються, пустують, бігають по залу. Але з часом вони розуміють, що приходять на тренування, а не просто на зустріч із друзями, і вже поводять себе як справжні чоловіки. Серйозніше підходять до справи, відповідально тренуються. Тоді як у дорослих є й свої проблеми – у кого навчання, хто знаходить роботу і не може щодня відвідувати тренування. А спорт вимагає не лише сил і терпіння, а й часу та ресурсів».

І не дивлячись на те, що клуб ще відносно молодий, його учасники ледь не щотижня їздять на різноманітні змагання, турніри та чемпіонати.

Зокрема, вихованці клубу «Воїн» здобули першість у Кубку Волинської області Козацький двобій, посіли ІІ місце по Україні також у Козацькому двобої та зайняли ІІ місце у клубному турнірі, який проходив у місті Львів.

Єдина проблема – у фінансуванні. Віце-президент СК «Воїн» та засновник мережі ресторанів «Базилік» Ігор Дудінський розповів, що з Андрієм Зінчуком знайомий уже дуже давно, і саме через любов останнього до спорту вирішив допомогти йому організувати спортивний клуб.

Проте для того, аби члени клубу мали фінансову можливість їздити на змагання, для СК «Воїн» довелось шукати спонсорів. Серед усіх тренер клубу виділяє – мережу ресторанів «Базилік», рекламне агентство «Аполінарія», компанію «Патріот агро» та підприємця Олександра Редька.

І саме за їхньої підтримки у Луцьку знову відбудеться грандіозна спортивна подія - турнір ММА Рrо.

«Зовсім скоро ми хочемо провести в місті урнір ММА Рrо серед професіоналів зі змішаних єдиноборств. Ми хочемо це зробити не тільки для себе, а для усього міста. В минулому році ми організовували Кубок України зі змішаних єдиноборств, і дуже приємно було чути позитивні відгуки від учасників з інших областей країни», - наголосив Ігор Дудінський.

А для того, щоб учасники клубу мали можливість не лише позмагатись, а й розвиватись, час-від-часу до СК «Воїн» запрошують найвидатніших тренерів країни.

«Є такі клуби, куди запрошують іноземних тренерів. Але нам і в рідній країні є ким пишатись. От наприклад заслужений тренер Геннадій Горохов, за ним – більше 40 медалей його вихованців з різноманітних чемпіонатів світу та Європи. І наші спортсмени повинні знати на кого рівнятись та з кого брати приклад».

























Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Уже 5 років ходжу до сина на змагання, а займається рукопашним боєм, стільки ж часу на татамі "воїни" (вихованці цього клубу) показують себе не як чесні гравці, а як підлі супротивники. Вони завдають спершу заборонений удар, а потім як мертвяки добивають. Напочатках мій син їм теж програвав, але зараз він вже знає їхню тактику. Оце так виховують справжніх воїнів?
Відповісти
Да,хароший клуб, в мене даже на фольксі наклейка є ,,Воїн"
Відповісти
Потрібно вміти програвати,а не шукати виправдань.Ніхто такого їх не вчить,просто в *ММА*-Змішанні єдиноборства(по цьому виду єдиноборств і спеціалізується клуб)дозволені такі удари,які заборонені в рукопашному,за цього по звичкі деколи бієць може вдарити удар який заборонений в рукопашному бою.Ніякої такої тактики немає!
Клубу зараз тільки 2 роки.
Відповісти
Чому ви не публікуєте коментарі? В моєму коментарі нікого не ображено, без реклам.... в чому справа?
Відповісти
Останні новини
Сила духу та міць тіла: де з луцьких підлітків роблять воїнів
31 січень, 2017, 11:55