Головний лісівник Волині відповів на закиди «свободівців»

Головний лісівник Волині відповів на закиди «свободівців»
Начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко відповів на закиди фракції ВО «Свобода» у облраді щодо банкрутства корупції та інших «проблем».

Про це він написав у Facebook, адже під час сесії облради 2 лютого так і не зміг озвучити матеріали свого звіту.

«Доповідь зачитати не зміг. Так само, як не зміг спокійно реагувати на чергові закиди представників партії «Свобода». Всі усе розуміють. Легко «ковтають публікації» у ЗМІ, побудовані на здогадках та припущеннях, а ще інформації «зі своїх джерел» панів Вітіва та Пирожика щодо того, що у волинських лісівників усе дуже погано і вони майже банкрути. Тому спокійно користуюсь можливістю донести до людей не озвучене на сесії», – відзначив Олександр Кватирко.

За його словами, у структурі «лісового» управління –26 юридичних осіб та 3048 працівників, а середня зарплата – майже 7000 гривень.

На допомогу колегам із Півдня та Сходу України, «де лісове господарство переживає не найкращі часи», волинські лісівники у 2016 відправили одноденний заробіток – 2,3 мільйона гривень.

«За 2016 рік лісогосподарськими підприємствами Волині сплачено дивідендів до Державного бюджету 35 млн 600 тис грн., що на 24 млн 800 тис грн більше, ніж у 2015 році. Якщо у 2015 році до зведеного бюджету ми сплатили податків на загальну суму понад 192 млн грн, то за минулий рік – майже 250 млн грн. Із них – 66,4 млн грн пішли у 2016 році у місцеві бюджети області», – повідомив Кватирко.

Посадовець також відзначив, що через звернення «активістів» за 2016 рік вони «змушені були» відповідати на понад 880 запитів правоохоронних органів, пройти 190 перевірок контролюючих органів та захищати свої інтереси у понад 50 судових справах.

Натомість Кватирко вважає, що ефективний спосіб переконувати депутатів у ефективності роботи лісівників – возити в ліс. «А повели людей у ліс. І не помилились. Брали депутатів – вели у ліс, запрошували журналістів – теж вели у ліс. Не до Кватирка, а до майстра лісу, у цех, розсадник чи на лісосіку. Там треба дивитись, чим дійсно живе управління лісового господарства. Можна там побачити і як працює рядовий працівник», – зазначив Кватирко.

«А ще за результатами 2016 року організовано звіти керівників лісгоспів та окремих лісництв перед представниками органів місцевого самоврядування та активом районів і сільських рад області. На сьогодні відзвітувались керівники вже 15 лісогосподарських підприємств та 78 лісничих. Шановні депутати районних та сільських рад! Беріть своїх місцевих лісівників запрошуйте до себе і задавайте усі важливі для вас питання щодо змісту та результатів їх роботи», – додав він.

Він визнав, що порушення у лісовій галузі були, через що за результатами перевірок та службових розслідувань у ВОУЛМГ за 2016 рік притягнули до відповідальності 305 працівників, зокрема замінили 5 керівників підприємств.

«І не за усіх із них кричали про тиск і переслідування з боку керівництва активісти. Чи, можливо, не всі вони звертались за такими послугами…», – припускає Кватирко.

«Чималою є і кількість протоколів, складених державною лісовою охороною. Є 1516 протоколів за 2016 рік із загальною сумою завданих державі збитків – 2 мільйони 980 тисяч гривень! 1038 протоколів стосувалися саме незаконних рубок. Із них відшкодовано близько 2 млн грн», – додає він.

«Не були у 2016 році більшими, ніж у попередні роки об’єми експорту. А от обсяги продажу деревини на внутрішньому ринку зросли. Цифри наступні. Із загальної кількості реалізації 778 тис. м куб. на внутрішній ринок продано 636 тис. м куб деревини, що на понад 60 тис. м куб. більше, ніж у 2015 р.
На 28%, у порівнянні із 2015-м роком, зменшено експорт круглого лісу. Якщо у 2015 році на експорт пішло 197 тис м куб. деревини, то у 2016 році ця цифра становила 142 тис м куб», – пояснив Олександр Кватирко.

За його словами, у роботі лісівників є і соціальна складова: «У всіх випадках, коли трапляється форс-мажор у селі, ЧП у районі, є гостра потреба в допомозі АТО чи волонтерам, малозабезпеченим, сиротинцям, садочкам, школам та ФАПАм, першочергово звертаються до лісівників. Реагуємо, допомагаємо, будемо продовжувати це робити».

Нагадаємо, під час сесії облради 2 лютого більшість депутатів підтримала рекомендацію до «аграрного» міністра Тараса Кутового щодо звільнення Олександра Кватирка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не розібрався із заднім мостом грузовика. У вас він політикан...
Відповісти
Останні новини
Головний лісівник Волині відповів на закиди «свободівців»
03 лютий, 2017, 11:25