На базі волинського райцентру виникне об’єднана громада

На базі волинського райцентру виникне об’єднана громада
Райцентр Іваничі може створити із селами Соснина та Менчичі об’єднану територіальну громаду.

Про це повідомляє Буг.

В Соснині зібралися у будинку культури. Іваничівський селищний голова Федір Войтюк закликав об’єднуватися в одну потужну громаду. І ще з такою ж пропозицією він буде йти і до жителів Мишівської сільської ради. Адже за кількістю населення ці дві сільради та райцентр з майже третина району.

Сільський голова села Соснина Марія Синюк зізналася, що вони хотіли об’єднатися із селищем Зимне Володимир-Волинського району. Але, за законом, об’єднання може відбутися тільки в межах одного району. Зимненська громада уже створена і працює. І результати роботи відчутні. Тому, вона вважає, що іншого не має, як об’єднатися з Іваничівською селищною радою і отримати від держави підтримку на розвиток, аніж нічого не робити і залишитися сам на сам із своїми проблемами.

«А тепер по установах. В якому вигляді вони є, в такому вигляді вони залишаться. І у кожному селі має бути садочок, і у кожному селі має бути початкова школа, така моя позиція», – сказав Войтюк.

Як в Соснині, так і в Менчичах, селяни визнали, що проблемою №1 є стан доріг. Тож найперше потрібно ремонтувати шляхи. А ще дуже потрібен грейдер для розчищення доріг від заметів, аби могли доїхати швидка чи пожежна. З цим селищний голова Федір Войтюк погодився. Він зазначив, що це спільна проблема, яка зачіпає дві сільські і селищну ради і при об’єднані в одну громаду, ремонт доріг буде на першому плані.

В обох селах присутні проголосували за те, що вони згідні об’єднатися в одну громаду і спільно вирішувати проблеми.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На базі волинського райцентру виникне об’єднана громада
03 лютий, 2017, 11:42