Показали майно батька екс-прокурора, який збив волинянку на смерть

Показали майно батька екс-прокурора, який збив волинянку на смерть
Журналісти дослідили майно і статки Володимира Боровика, який на смерть збив жінку у селі Княгининок поблизу Луцька.

Про це пише Четверта влада.

Суди, арешти, інциденти на дорогах - родину відомого екс-прокурора Андрія Боровика супроводжують проблеми. Раніше Боровика-молодшого оголосили «бурштиновою мафією» та арештували. Тепер же в центрі уваги опинився його батько. П`яним за кермом він збив на смерть 35-річну матір двох дітей.

Чоловік спробував втекти, але його затримали.

Свого батька екс-прокурор Андрій Боровик згадував у інтерв`ю напередодні затримання. Щоб зняти питання про статки, Боровик пропонував журналістці поїхати до Луцька та показати, як заможно живе його родина. Не встиг – затримали за підозрою в організації злочинного угруповування.

«Якщо я зараз захочу 600 Mercedes S-класу, то я собі можу його купити. Не за свою зарплату. Питання в машині – не питання. Завтра я можу їздити на якомусь дорогущому автомобілі. У мене в батька декілька автомобілів. І це я розумію, що це автомобіль батька. І коли я служу в правоохоронних органах, то мені на такому їздити «не з руки», - казав Андрій Боровик.

Журналісти дослідили майно та бізнес батька екс-прокурора, а також інших членів сім`ї. Як виявилось, майже уся власніть у родині оформлена на дружин.

За даними з Єдиного державного реєстру Мін`юсту, Володимир Боровик – підприємець. Займається вантажними перевезеннями, гуртовою торгівлею деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням. Дружина – Галина Боровик – також підприємиця.

В минулому обоє були серед засновників фірми «Тесляр». Інших бізнесових зв`язків з офіційних джерел встановити не вдалося.

За інформацією реєстру транспортних засобів, у Володимира Боровика немає ані автомобіля Mercedes-Benz S-класу, про який згадував екс-прокурор у інтерв`ю, ані того ж Subaru Tribeca, за кермом якого Боровик-старший збив жінку.

Натомість Володимир Боровик має вантажівку Renault Magnum 2000 року випуску. Вартість такої – близько 12 тисяч доларів. Крім цього, є мікроавтобус Volkswagen Transporter 2007-го року випуску. Такий продають за ціною близько 280 тисяч гривень. Галина Боровик, згідно з даними реєстру, транспортними засобами не володіє.

Дружина екс-прокурора Андрія Боровика володіє автомобілем Toyota Camry 2012 року випуску.

Згідно з деклараціями з 2010 по 2015 роки, єдиним доходом сім`ї прокурора Боровика була його заробітна платня. Дружина кілька років ніде не працювала.

Попри це, згідно даних з реєстру нерухомості, у 2014-му Юлія Боровик придбала квартиру у 80 квадратних метрів за адресою Лермонтова, 8 у Рівному. Вартість помешкань такої ж площі у цьому будинку – близько 320 тисяч гривень.

Там же – на Лермонтова, 8 у 2014-му вона придбала два нежитлові приміщення площею 2,4 квадратного метра, 13,2 квадратного метра. Поряд – на Лермонтова, 6, у неї земельна ділянка (0,0014 га.).

«У мене дуже багаті батьки, вони понад 20 років займаються бізнесом. У них будинок є в Лондоні. У них декілька квартир у Луцьку, є квартира у Києві. Заради інтересу, якщо вам цікаво, я можу завезти вас в Луцьк і показати як живуть мої батьки. Моя сестра живе в Лондоні і вона експерт-мистецтвознавець по картинах України, Росії та Казахстану. Тобто у нас дуже заможна сім`я, а я працюю в прокуратурі за ідею», – розповідав Андрій Боровик.

У власності Володимира Боровика, за інформацією з реєстру нерухомості, – ділянка під будівництво будинку у Городку, площа – 0,1 га. На неї накладено арешт. Згідно з даними з реєстру, в Боровика-старшого іншого майна немає.

Куди багатша дружина Володимира Боровика. Галина Боровик з травня 2016-го володіє трикімнатною квартирою на Соборній, 5а у Рівному. Багатоповерхівку забудовник ТОВ «Люкс-Хаус Груп» звів впритул до центрального парку міста. Подібна квартира тут коштує близько 81 тисячі доларів.

Так само у травні тоді ще прокурор Андрій Боровик купив паркомісце в тому ж «Люкс -Хаус Груп». Вартість такого придбання у центрі міста – близько 100 тисяч гривень, а це майже половина річної зарплатні екс-прокурора. Договір на будівництво паркомісця він уклав у 2015-му і не встиг внести у декларацію.

«Я в минулому році уклав договір на мені будівництво парковки, бо нема де ставити авто. Вийшло так, що документи мені віддали тільки в квітні цього року (2016 р. – авт). Я її оформив на себе, я платив за неї десь 100 тисяч», – розповідав Андрій Боровик.

В ухвалі Рівненського міського суду йдеться, що Державна архітектурно-будівельна інспекція у Рівненській області ще в березні 2016-го звернулась до Рівненської місцевої прокуратури, аби правоохоронці вжили заходів реагування за фактом ухилення представників «Люкс-Хаус груп» від проведення перевірки.

Йдеться про те, що Державна екологічна інспекція встановила факт самовільного зайняття забудовником території парку. Знав прокурор про це чи ні – наразі дізнатися не можливо, адже він у СІЗО.

В серпні суд дозволив ДАБІ провести перевірку будівництва на Соборній 5а у Рівному. У прокуратурі Рівненської області повідомили, що справа наразі розслідується.

У матері Андрія Боровика також є однокімнатна квартира в новобудові на Буковинській,16а у Рівному. Придбала Галина Боровик її ще в 2010-му. Мати екс-прокурора також має ділянку в Городку площею 0,1 га. У липні 2016-го на цю землю наклали арешт.

Анонсованих Андрієм Боровиком «мажорних» авто і київських квартир з відкритих реєстрів журналісти не знайшли. Цілком можливо, що решта майна сім`ї за кордоном. Або ж, нерухомість встигли продати.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
при чому тут статки. Як докотився бармалєй до життя такого? Не хочете досліджувати...
Відповісти
Дід екс-прокурора живе в моему сусідньому селі.ВІн проробив все життя фельдшером в амбулаторії.Дуже порядна і хороша людина.Як в таких батьків міг народитися такий син, виховатися такий внук-загадка.А ще говорять гени.Інколи і гени не допомагають.Скоріше всьго понти рулять.
Відповісти
Насправді. А чому ви ці статки не оприлюднили, коли його сина взяли? А тепер вже час поставити конкретне запитання - не хто, що дало йому можливість отримати такі статки, Хто з тих, хто називає себе чесним організовував чи прикривав схеми незаконного збагачення?
Відповісти
Норм є бабкі - можна пяним вбивати - відмажуть. Ненавиджу цю країну.
Відповісти
це не боровик- це порхавка!!!
Відповісти
А чому так розписуються їхні статки?Хіба мало хто з вищих чинів вчиняють злочини?А чому ж тоді і їхні особисті справи так не досліджуються? Якось дивно це,не здається?
Якщо публікується інформація,то й подавайте,що вони знаходяться не на волі,а то ж люди думають,що за все вже відкупилися і ще більший бруд ллють
Відповісти
Останні новини
Показали майно батька екс-прокурора, який збив волинянку на смерть
07 лютий, 2017, 12:04