«Герої Небесної Сотні – герої вічності»: у Луцьку вшанували вбитих на Майдані

«Герої Небесної Сотні – герої вічності»: у Луцьку вшанували вбитих на Майдані
День Героїв Небесної Сотні — пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.

В залі центральної бібліотеки для дітей відбулась зустріч з минулим заради майбутнього «Герої Небесної Сотні –герої вічності», - повідомила директор центральної бібліотеки для дітей Ніна Бочарова.

"Розмова відверта, історично правдива, в деякі моменти емоційно напружена, але така потрібна молодим людям. Хто як не очевидці цих подій зможуть розповісти, хто і за що стояли в люті морози на Майдані. Відома волонтерка Інституту волонтерства та громадської співпраці Любава Казмірчук, яка прийшла на зустріч з неприхованими нотками хвилювання і потаємних сліз розповідала про волинян, які були в ті часи там, про підтримку, розуміння, майданівську дружбу, про все те , про що ще рік по тому не наважувалась розказати", - розповіла вона.

"Не залишила байдужими зворушлива відерозповідь про друга Дмитра Коряка під позивним «Брат», з яким познайомилась на майдані, але на жаль рік тому він загинув в зоні АТО. Любава читала свою поезію, яка пронизана смутком і вірою, що Україна, має своє майбутнє. І це майбутнє в цих дітях, які сиділи в залі. Поетичну сторінку продовжив виступ знаного автора співаної поезії Миколи Більшевича", - каже Бочарова.

"Пісні про майдан, пісні про сміливість і відвагу, пісні про віру і волю. Ось що через музику доносив автор. Микола був на Майдані і зараз, як і Любава Казмірчук, допомагає нашим бійцям на фронті неоголошеної війни на сході країни. В залі панувала тиша, в очах з’явилось розуміння, коли на екрані демонструвались відеосюжети з подій 18-20 лютого в Києві на Майдані Незалежності, про перших вбитих і про події поховання волинян, які навічно уввійшли до списку Небесної сотні: Івана Тарасюка, Едуарда Гриневича, Сергія Байдовського, Василя Мойсея", - розповіла Бочарова.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Герої Небесної Сотні – герої вічності»: у Луцьку вшанували вбитих на Майдані
17 лютий, 2017, 03:17