Люди перемогли: вантажівки не руйнуватимуть дорогу у волинському селі

Люди перемогли: вантажівки не руйнуватимуть дорогу у волинському селі
Мешканці Самоволі на Волині протестували проти вивезення лісу через їхнє село, оскільки це руйнує дорогу.

Про це йшлося під час зустрічі селян із лісівниками, - повідомляє Буг.

Селяни стривожені, що Павлівське лісництво ДП «Володимир-Волинське ЛМГ» вивозить деревину великоваговими автомобілями дорогою, яка іде через село. А це руйнує асфальтове покриття.

Депутат сільради Оксана Ткачова вимагала зустріч із лісівниками, бо селяни налаштовані блокувати дорогу для вантажівок із лісом. Отож, селяни зустрілися із представником лісгоспу Миколою Кононом .

Він розповів присутнім про роботу підприємства.

«Ведення лісового господарства здійснюється згідно з лісовим впорядкуванням. Розписано, скільки ми маємо провести рубок. На цей рік у нас заплановано провести рубок головного користування об’ємом 6,5 тисячі кубометрів деревини і рубок догляду об’ємом 3 тисячі кубометрів. Заготівля деревини рівномірно розбита по кварталах. Думали, що зима ще трохи протягнеться довше, і ми встигнемо вивезти. Почалася плюсова температура, розмерзлося і ми вже мали припинити вивозку лісу важким транспортом. Мали грузити на трактор, а тоді перегружати на великі машини. Я вчора просив, щоб громада пропустила ще цю одну машину. А далі ми будемо вивозити трактором, він бере 5-6 кубів, а це 5 тонн, і перегружати на господарському дворі. Там осталось ще 250-300 кубів. Але мені сказали, що машину будуть блокувати», – повідомив Конон.

Натомість люди налаштовані категорично. «Ні, ми проти. Чому б вам не вивозити цю деревину на центральну дорогу, до зупинки. З господарського двору знов ж виїжджаєте на дорогу села. А там ще два мости. І їх стан нас тривожить. Особливо другий, асфальт сповзає з дороги. Хто нам їх полагодить, коли зруйнується? Ми маємо цю дорогу і маємо ії берегти. Давайте поїдемо, подивимось. І ви самі побачите», –запропонувала Оксана Ткачова.


Учасники зустрічі поїхали і ознайомилися зі станом мостів. Повернувшись назад, представник лісництва лісничий Микола Конон пристав на вимоги громади. Деревину будуть вивозити з лісу трактором і перевантажувати її на великогабаритні машини за межами населеного пункту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Люди перемогли: вантажівки не руйнуватимуть дорогу у волинському селі
22 лютий, 2017, 11:56