Жуматій: Кварцяний повинен відповісти за брудну гру проти волинського футболу

Жуматій: Кварцяний повинен відповісти за брудну гру проти волинського футболу
Все більше обертів набирає скандал навколо діяльності Федерації футболу Волині.

Нагадаємо, у середині лютого волинські футбольні функціонери висловили невдоволення роботою голови Федерації Віталія Кварцяного. У відповідь він зібрав виконком ФФВ, де відповів на критику.

Зокрема, пояснив невиплату ним частини фінансової допомоги ФФУ районним осередкам тим, що відповідні кошти пішли на сплату штрафів. При цьому Кварцяний заявив, що ці штрафи довелося платити через те, що співробітникам федерації затримували виплату заробітної плати.

На думку члена виконкому ФФУ Олександра Жуматія, цей приклад є одним з яскравих доказів того, наскільки «ефективно» використовує Кварцяний кошти організації. Голова Федерації футболу Луцького району Сергій Скиданюк, в свою чергу, вважає, що голова ФФВ Кварцяний навіть не планує вирішувати скандальну ситуацію правовими методами.

З цього ми й почали розмову з футбольними функціонерами.

- Сергію, як ви гадаєте, чи є можливість вирішити конфлікт в ФФВ найближчим часом?

- Не думаю. Віталій Володимирович зайняв позицію, при якій відповідальність за всі негаразди щодо неправомірних рішень з боку керівництва ФФВ, хоче перекласти на мене та Олександра Жуматія. Наведу конкретний приклад: одним з обов’язкових кроків щодо позитивного вирішення питання відновлення членства організації у ФФУ є виконання рішень керівних органів ФФУ щодо фінансування районних та міських федерацій Волинської області з коштів, виділених Федерацією. Як я раніше повідомляв, Федерація футболу Луцького району в 2016 році взагалі нічого не отримала від Федерації футболу Волині. Теж саме можу на 100% сказати про Федерацію футболу Любомильського району.

- А яка ситуація з фінансами в інших районних організаціях?


- Інші районні федерації зі своїх звітів підтвердили, що у 2016 році отримали хто 3 тисячі, хто 5, хто 6-7 тисяч грн. Люди добрі, ФФУ у 2016 році виділила 300 тис грн на райони та міста області. Не важко порахувати, якої суми не вистачає. Хто надав право Кварцяному присвоюватиці кошти та вкорте, публічно, в присутності більшості голів районних та міських футбольних осередків Волині заявляти, що допоки він являється головою ФФВ, луцький район не отримає ні копійки? Це що його власні кошти? Це ті кроки назустріч для відновлення членства ФФВ у ФФУ?

- Олександре, хто, на вашу думку, відповідальний за ті події, що призвели до призупинення членства волинської федерації у ФФУ?

- Віталій Кварцяний сам спровокував конфлікт у волинському футболі, порушивши цілу низку статутних вимог організації, а тепер вимагає від Виконкому ФФУ позбавити мене членства у цьому керівному органі Федерації. Тобто, прийнявши у своїй діяльності цілу низку неправомірних рішень, які визнали керівні органи ФФУ, він у всіх негараздах звинувачує мене, хоча цього скандалу, який негативно впливає на обласну федерацію, можна було б уникнути, якщо б він вчасно дослухався до рекомендацій вищестоящої організації.

- Як ви оціните останні заяви Віталія Володимировича?

- Кварцяний з останніх сил хапається за свою посаду і тому наводить абсурдні аргументи на свій захист. Зокрема, Кварцяний стверджує, що виключив аж шість колективних членів зі складу ФФВ через те, що ті не прозвітували про зроблену роботу. Але як ці організації мали звітувати, якщо їх навіть не запросили на так звану позачергову Конференцію, що пройшла в 1 грудня минулого року?

Олександр Жуматій (другий справа) на засіданні виконкому ФФУ
Олександр Жуматій (другий справа) на засіданні виконкому ФФУ


Що ж стосується порушень при розподілі фінансової допомоги, яку ФФУ щомісячно надає обласній організації, то тут аргументи Кварцяного взагалі не витримують ніякої критики. Він виправдовує невидачу Луцькій районній організації її частини коштів тим, що відповідні гроші пішли на сплату штрафів за невчасне погашення заробітної плати співробітникам. Тобто очільник ФФВ сам заробив штраф, а винен в цьому хтось інший? Кварцяний має відповісти за брудну гру проти волинського футболу.

З рішень останнього розширенного засідання Виконкому ФФВ, до речі, на яке мене особисто не було запрошено, я зробив висновок, що Віталій Кварцяний навіть не планує виконувати рішення КДК ФФУ і не хоче робити кроки, які б дозволили поновити членство ФФВ у ФФУ.

- Як ви розцінюєте звинувачення у Ваш бік з боку Віталія Кварцяного?

- Перейшовши на методи поливання мене брудом і аргументуючи їх вигаданими нісенітницями, принижуючи честь та гідність діючого члена Виконкому ФФУ, керівництво ФФВ ризикує поставити хрест на діяльності найчисельнішої спортивної організації в області. Адже в будь-якому випадку буде надана правова оцінка цим наклепам з боку відповідних футбольних структур. А деяким особам ймовірно доведеться відповідати ще й перед законом України.

Тому, підсумовуючи вищесказане, говорити, що ситуація з поновленням членства у ФФУ вирішиться найближчим часом, враховуючи невиконання рішень керівних органів ФФУ, не доводиться.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хто це чудо Жуматійське вибрав в ффу
Відповісти
ЕРА Динозаврів в Мастодонтів пройшла. І пройшла вже давно. Важко жити в цьому світі тим, хто не розуміє сучасних викликів. Я ЗА НОВУ КРОВ У ФФВ )))
Відповісти
жуматій?
хто це такий? де він грав? кого тренував?
і чого він на кварца наїзджає?
Відповісти
Про Кварцяного я знаю доволі таки добре, хоча футболом, як грою, я майже не цікавлюсь, але дуже добре розумію, що він, насправді живе саме виключно ним …! Та й для Волині це досить таки знакова особистість …! Бо я особисто був дуже сильно здивований коли мене несподівано запитали про нього у Києві, років 15 тому …!!! Адже саме ще у ті часи, коли навіть не всі чиновники в Україні знали, що місто Луцьк – це обласний центр саме Волинської області, а не якоїсь там, їми асоціативно-вигаданої Луцької …! Старші люди мають дуже добре пам’ятати таку масову постсовітську "столичну безграмотність".

А моє здивування було пов’язане з тим, що після того як я повідомив, що приїхав з Луцька, я відразу ж почув від одного міністерського високопосадовця, що був головним "відповідальним" за фінансування регіональних приватних підприємств за профільними державними программами:

- "Валинь …, ета жє ніщая область …! У вас же савсєм нєт дєнєг …!!! Я сам в прошлам футбаліст … Сєйчас ігаю па вєчєрам в сваьйо удавольствіє с вєтєранамі Кієвскага Дінама … І ми все савершенна нє панімаєм как ету вашу каманду етат Кварцяний, мала таво, шта вивєл в висшую лігу …!!!! Так єщє і в нєй іграєт …, да нє проста так іграєт – Дінамо даже с Шахтьорам вставіл …, да па полнай, дальшье нєкуда ….!!!! Может єво аткуда-та, все-такі кто-та очєнь сільна фінансіруєт і аб етам нікто у нас нє знаєт …? Патаму шта, ми ужє счіталі, шта всєх єтіх ваших валинскіх аграрна-таможєнних дєнєг для такой ігри Валині в "вишкє" хватіть нікак нє может ….!!!"

Мене тоді просто розпирала гордість за нашу Волинь …! Яка отак …, без грошей, лише силою власного волинського духу можемо перемагати усіх тих футбольних олігархо-футбольних магнатів, у яких лише один футболіст коштує дорожче ніж уся Волинь, разом узята …! Мене навіть на деякий час перестав цкавити результат цієї зустрічі … Цю арифметику мені саме той високопосадовець і розповідав з конкретними іменами та цифрами, поки мене від гордості розпирало …!!! Грошей програмних правда не дали … Хоча дуже відверто (на 100%) сказали …, що гроші ці вже ЗВЕРХУ конкретно "розписані" на Донецьк, Київ, частково на Крим, та вже у дрібницях на Миколаїв з Одесою … І не зважаючи на те, що для мене це було вкрай неприйнятною, хоча й очікуваною відповіддю, усю мою дорогу додому мене наповняла гордість від суті цієї, раптово-щиро-неочікуваної розмови з цим столичним, для усього загалу, класично-беземоційно-цинічним міністерським чиновником …!!! Гордість за весь наш Рідний Волинський Край …! За, незрозумілого тоді цими столично-динамівськими ветеранами нашого тренера Кварцяного, якого потрібно було б, на їх думку терміново дофінансовувати, разом з його командою, у сотні разів …! Та за саму футбольну команду Волині …!!! Усе це залишилась відтоді у моєму серці назавжди …!!!

А хто ж такі оці Олександр Жуматій та Сергій Скиданюк я зовсім не знаю … Ніколи про них досі нічого не чув … Можливо це просто якісь біляфутбольні бля-новітні "ню-тітушки" …, що почали бовтатись, наче справжнє лайно… у ополонці цього ПФУ…? Але якщо ж насправді це саме і є така гидота, то усі волиняни назавжди мають їх зарахувати до виключного ганебного списку волинських пі@арасів …!!! Які таки Є на Волині …!!!

Я ж є повносправним, добре притомним та добре розумію усю економічну історію протистояння ПФУ та ПФВ … Думаю усі волиняни це теж добре розуміють …
Відповісти
Кварцяному варто поступитися місцем..а то він хоче сидіти на двох стільцях одночасно!!!
Відповісти
гарно написано з абзацами і знаками оклику. Але по суті це вже сто разів чути. А от чи прочитав я у Вячеслава те чому рпоблеми зараз у нашої федерації? Ні. А проблеми просто через дурість та царювання Кварцяного. Нехай Жуматій і скиданюк будуть мільон разів неправі, але Кварцяний допустив ВАЖКІ порушення в керівництві, не те що там кому чи крапку не туди поставив у рішення. Він хоче царювати скрізь одноособово, а статут як так розумію цього не дозволяє. як кажуть найшла коса на камінь.
Тому писати про великого Кварцяного не варто, щоб стати ним нашому тренеру треба опуститися на землю і дотримуватися правил - скликати конференцію за законом, розподіляти гроші по районам за вимогами і правилами ФФУ. Бридко було у четвер дивитися як прийшли люди за його викликом на 12 на Авангард і ті всі люди добре знають, хто такий Кварцяний і що він і про цих людей говорить і говорив... Але просто бояться всі або ж не хочуть показати свою людську позицію.
Не знаю чим це все кінчится але Кварцяному щоб не марати свою репутацію і фамілію краще відійти в бік.
Відповісти
Останні новини
Жуматій: Кварцяний повинен відповісти за брудну гру проти волинського футболу
24 лютий, 2017, 20:06