На Волині можуть звести сміттєпереробний завод за 25 мільйонів євро

На Волині можуть звести сміттєпереробний завод за 25 мільйонів євро
На території Княгининівської сільської ради українські та хорватські інвестори хочуть звести сміттєпереробний завод вартістю 25 мільйонів євро.

Про це повідомили 6 березня під час засідання робочої групи з питань вивчення ситуації на Брищенському полігоні.

Голова Княгининівської об’єднаної територіальної громади Олена Твердохліб повідомила, що до них звернувся інвестор із Хорватії, який хоче зводити сміттєпереробний завод. До зведення об’єкту має долучитися й український інвестор на умовах рівного співфінансування.

Проект, за словами Твердохліб, подавали ще у Маяківську сільраду у 2014 році. Тоді розробили документи з землеустрою, проте на запланованій ділянці площею 6 га у Сирниках у межах можливого заводу проходила труба високого тиску. Тоді технічно не можна було реалізувати проект.

Натомість тепер віднайшли ще 1 сусідню ділянку, тож, готуються розробляти новий проект землеустрою. За її словами, інвестори обіцяють побудувати та ввести у користування завод протягом 9 місяців.

«Будемо говорити з містом, чи надасть нам те сміття для переробки», – додала Твердохліб. За її словами, місцеві мешканці категорично проти спалювання сміття. Та проти його переробки не мають нічого проти, адже розуміють, що зі сміттям треба боротися.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Все таки домовитись. Непродажна ви наша. І хто сказав, що місцеві мешканці вже не проти. Біля своєї хати таке зробіть, раз ви така благородна зі сміттям боретесь.
Відповісти
Останні новини
На Волині можуть звести сміттєпереробний завод за 25 мільйонів євро
06 березень, 2017, 11:42