Нафанаїл пояснив, чому Православну Церкву «охрестили» Московським патріархатом

Нафанаїл пояснив, чому Православну Церкву «охрестили» Московським патріархатом
Українська Православна Церква має молитовне єднання з Московським патріархатом. Проте сутність будь-якої помісної церкви в тому, що вона є апостольська, а належність до патріархату немає залежності.

Таку думку єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл (Петро Крикота) розповів під час в інтерв'ю суспільно-політичного ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE",- пише «Конкурент».

«Офіційна назва нашої церкви – це Українська Православна Церква, а називають її Московським патріархатом тому, що у нас з Московським патріархом є молитовне єднання. Ми за богослужінням поминаємо згідно апостольським правилам того патріарха, до якої наша церква відноситься молитовно. Але всім відомо, що Українська Православна Церква має незалежність, широку автономію», – підкреслив він.

Із його слів, приналежність, яку деколи нав'язують УПЦ, невірна.

«У нас тільки молитовне єднання. Я думаю, що взагалі, коли ми ставимо це запитання, то потрібно розуміти: за кожним богослужінням ми сповідуємо символ віри і кажемо, що вірую в єдину, святу, соборну і апостольську церкву. Сутність будь-якої помісної церкви в тому, що вона є апостольська, Христова церква, а належність до патріархату немає залежності, як у політичному просторі. Кожний вірний нашої церкви знає, що це Христова церква, а умовності (до якого патріархату) незначні», – резюмував єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Геть чекистив
Відповісти
Сутність одна - це ПРИНАЛЕЖНІСТЬ до Московського патріархату, що тут ще скажеш, а все інше слова, які нічого не варті. ПРИНАЛЕЖНІСТЬ
Відповісти
Нафанаїла поважаю. Нехай йому добре служиться.
Відповісти
"Але всім відомо, що Українська Православна Церква має незалежність, широку автономію". Так визначайтеся.Ви-незалежні чи широко автономні? :))
Відповісти
Лукавить, Його Преосвященство. Насправді то церква Берії. Йосипа Віссаріоновича і Путіна. І не втомлюються ж парити мізки православним...
Відповісти
Лукавить Його Преосвященство. Насправді то церква Берії, Йосипа Віссаріоновича і Путіна. І не втомляться ж православним мізки пудрити...
Відповісти
По собі не суди
Відповісти
Згадайте шановні як і коли утворився Києвскій патріархат?!І як у новоствореного патріархату появились церкви!?Русьньою,як на мене тут аж ніяк не пахне,якщо хтось має факти співпраці духовенства з руськімі СБУ вам в допомогу.Служби правляться на старослов'янській, а самі батюшкі розмовляють виключно українською(наприклад в Луцьку так).Тому шановні перш ніж харкатись жовчею сходіть спочатку в церкву і самі переконайтесь.
Відповісти
Останні новини
Нафанаїл пояснив, чому Православну Церкву «охрестили» Московським патріархатом
11 березень, 2017, 13:33