Вусенко хоче розглянути звернення про підтримку блокади на окремій сесії

Вусенко хоче розглянути звернення про підтримку блокади на окремій сесії
Секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко наполягає, що проект рішення про звернення та підтримку блокади мають винести на окрему позачергову сесію ради. Проти цього протестують фракції «Батьківщини», РПЛ та депутат Євген Ткачук.

Про це йшлося під час позачергової 19-ої сесії у середу, 15 березня.

За словами лідера фракції «Батьківщина» Валерія Бондарука, вони під час погоджувальної ради вносили пропозицію розглянути на 19-ій сесії питання звернення до центральних органів влади щодо підтримки блокади ОРДЛО та засудження «репресій» проти її учасників.

Його підтримали депутати Костянтин Петрочук, Андрій Козюра, Олександр Кравченко та Євген Ткачук. Проте Юлія Вусенко каже, що насправді таку пропозицію вносив лише депутат Євген Ткачук.

Таку заяву Андрій Козюра назвав «цинічною брехнею». Натомість Вусенко закликала його не спекулювати питанням блокади. Вона вважає, що сьогодні у частини депутатів міської ради є амбіції «позбавити Луцьк виборів» та «отримати владу» без них.

За словами Вусенко, такі дії негативно налаштованих до неї фракцій просто затягують «мерські» вибори. Мовляв, тоді вибори міського голови можуть призначити аж восени.

Натомість лідер фракції РПЛ Сергій Була вважає, що суть суперечок в раді: «Хтось хоче владу отримати, а хтось сильно не хоче її позбутися». Тому він пропонує зняти із порядку денного питання про усунення секретаря та припинення повноважень Луцької міського голови. Ще Була поцікавився у Юлії Вусенко, чи готова вона публічно заявити, що не буде балотуватися на посаду міського голови.

Секретар ради фактично не дала відповіді. Мовляв, таких намірів не має, але остаточне рішення буде приймати з’їзд партії.

Депутат Луцькради та учасник блокади Микола Собуцький заявив, що депутати, які не брали у ній участь та не допомагали їй, не мають морального права говорити про неї. Від імені Штабу блокади він заявив, що їм не принципово, на якій сесії мають прийняти рішення, проте в нього варто внести правки із включення вимоги звільнення Арсена Авакова та закриття кримінальних справ проти активістів.

А депутат Артем Запотоцький запропонував для уникнення спекуляцій оголосити перерву для проведення комісії ради та проголосувати «пакетом» питання про припинення повноважень міського голови та звернення щодо підтримки блокади ОРДЛО.

Натомість лідер фракції ВО «Свобода» Микола Федік відзначив, що, пропри ситуацію в раді, «місто має жити. За його словами, «рівень дискусії падає нижче плінтуса», а «місто без господаря». «Хтось хоче владу – будь ласка, вибори!» – наголосив депутат.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Вусенко хоче розглянути звернення про підтримку блокади на окремій сесії
15 березень, 2017, 11:16