На підтримку військових частин в бюджеті Луцька запланували 1,5 млрд гривень

На підтримку військових частин в бюджеті Луцька запланували 1,5 млрд гривень
На 2024 рік на підтримку військових частин, в яких служать лучани, у бюджеті міста закладено 1,5 мільярда гривень.

Про це сьогодні, 20 грудня, йшлося на сесії Луцької міської ради.

Спочатку передбачався мільярд, проте в процесі обговорення міський голова Ігор Поліщук запропонував передбачити 1,5 млрд гривень.

Депутати підтримали такі зміни до програми заходів територіальної оборони Луцької міської територіальної громади на 2022-2024 роки.

"Ми з колегами нещодавно повернулися з відрядження зі сходу, де з командиром 100-ої бригади дуже детально обговорили потреби. Ми попрацювали із 14-тою бригадою, де служить багато лучан. Вивчили потреби і 3-ої штурмової бригади.

Крім того, ми не обмежуємося допомогою військовим частинам, які походять з Луцька, бо система мобілізації побудована таким чином, що багато лучан служать в інших бригадах, наприклад, в 110-ій, яка зараз боронить Авдіївку, і в 63-ій, і в 67-ій, і в 42-ій, і в 22-ій.

Найбільш необхідними є дрони, тепловізори, прилади нічного бачення, старлінки. Будемо також закупляти автомобілі для тих підрозділів та частин, які готові ставити їх на баланс", - сказав міський голова.

Депутатка міської ради Алла Надточій зауважила, що програма - це лише наміри, тож немає гарантій, що закладена сума буде використана на 100%.

Ігор Поліщук нагадав, що на минулій сесії було прийняте рішення про виділення з міського бюджету у 2024 році не менше 500 мільйонів гривень на підтримку ЗСУ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На підтримку військових частин в бюджеті Луцька запланували 1,5 млрд гривень
20 грудень, 2023, 11:55