У пам’ять про військових із Волині на Донеччині зведуть храм

У пам’ять про військових із Волині на Донеччині зведуть храм
Фундамент храму усіх святих землі Волинської у Волновасі на Донеччині планують закласти ще до 23 жовтня.

Про це йшлося під час засідання робочої групи під керівництво заступника голови ОДА Сергія Кошарука, - повідомили у відділі інформаційної політики ОДА.

За словами митрополита Луцького та Волинського УПЦ КП Михаїла, ідея будівництва храму виникла через трагедію загибелі воїнів 51-ї бригади під Волновахою. Волонтери, представники церкви й усі небайдужі відвідали місце бою, а невдовзі встановили хрест та постамент із табличкою, де вказані імена вбитих солдатів.

Після укладання договору співпраці між містами Луцьк та Волноваха, священнослужитель озвучив думку будівництва храму, де б, в першу чергу місцеві жителі та військові, могли зрозуміти духовну єдність Сходу та Заходу України. Адже, основна мета – об’єднати місцеве населення навколо української ідеї, а не культової споруди. Згодом розпочали реалізацію задуманого, використовуючи благодійні пожертви волинських парафіян.

«Ми вже зареєстрували громаду у Волновасі, створили попередній проект будівництва храму, для якого вже виділена земельна ділянка, отримано дозвіл на початок будівництва, а також здійснено попереднє проектування підведених комунікацій. Окрім того, призначено священнослужителя – отця Макарія, який раніше був капеланом. Саме він організовує там життя. В грудні 2016 року особисто відвідав Волноваху та освятив місце, де розташований хрест загиблим воїнам. Нам залишилося визначити остаточно, як виглядатиме храм та кількість споруд на земельній ділянці. Тому необхідно збирати гроші, будівельні матеріали та приступати до виконання робіт. Плануємо, як мінімум до 23 жовтня цього року, до Дня Усіх Святих землі Волинської, закласти фундамент», – зазначив владика Михаїл.

Кошарук зазначив, що проектанти мають зробити кошторисні розрахунки, а тоді звернутися до місцевих підприємств лісопереробної галузі з проханням підтримати відповідну ініціативу. Окрім того, необхідно шукати інші шляхи фінансування вищезазначеного проекту. Зокрема можна створити благодійний рахунок, на який усі охочі матимуть змогу відправляти кошти.

До слова, ініціативу митрополита Михаїла підтримали також урядовці Волновахи, які усіляко сприяють реалізації проекту. Зокрема одноденна заробітна плата усіх чиновників району передана у фонд будівництва храму.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А хто туди ходити буде? Там розкольників не хочуть ні знати, ні бачити. Чи може Мишко буде в оренду комусь здавати?
Відповісти
А ви поїдьте і запитайте хто туди буде ходити...якщо будують, значить є для кого
Відповісти
Останні новини
У пам’ять про військових із Волині на Донеччині зведуть храм
17 березень, 2017, 12:38
У Луцьку Mitsubishi збило жінку
17 березень, 2017, 12:19