Євросоюз надав Грузії безвіз

Євросоюз надав Грузії безвіз
У Грузії три дні тривають урочистості з нагоди скасування віз.

27 березня, о 23:00 за київським часом, почав діяти безвізовий режим Євросоюзу для Грузії. У Тбілісі вже опівніч і настало 28 березня, - пише ТСН.ua.

Рішення про введення безвізового режиму для громадян Грузії надрукували 8 березня в Офіційному журналі Європейського Союзу. Воно мало набрати чинності через 20 днів. Цей термін настав саме 28 березня.

Нагадаємо, Рада Європейського Союзу затвердила безвіз для Грузії 27 лютого 2017-го, а 1 березня відбулася офіційна церемонія підписання документів між ЄС та Тбілісі.

Грузія вже два дні святкує початок безвізового режиму з Євросоюзом. Триденні урочистості розпочалися 26 березня і фінішують 28-го, в день, коли грузини отримали право їздити до ЄС без віз.

Нагадаємо, паралельно із Грузією в Євросоюзі розглядали питання про надання безвізу для України. Проте розгляд цього питання відтермінували. Європарламент запланував обговорення щодо лібералізації візового режиму для України на 5 квітня, а 6 квітня відбудеться голосування. Безвіз ЄС для українців має почати діяти орієнтовно від 12 червня 2017-го.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.