У Луцьку – круглий стіл про проблеми аутизму

У Луцьку – круглий стіл про проблеми аутизму
У Луцьку обговорили організацію простору для людей з розладами аутичного спектру.

Засідання круглого столу відбулося у Палаці учнівської молоді у п’ятницю, 31 березня.

До Міжнародного дня поширення інформації про проблеми аутизму, який відзначають 2 квітня, Луцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з громадською організацією «Спілка батьків інвалідів з розладами аутичних функцій «Янголята» організували всеукраїнську зустріч. На захід з’їхалися гості зі всіх куточків України – представники влади та громадських організацій, які є дотичними до проблем аутизму.

Директор луцького центру соціальних служб Ліна Галан розповіла, що міська рада затвердила нові програми та фінансування для них, які впроваджуватимуть громадські організації. Посадовець зауважила, що організації, які займаються дітками з особливими потребами, самоорганізувалися, але отримають підтримку від Луцьк ради.

«Ми рухаємося у напрямку підтримки організацій. На наступний рік ми плануємо створення інтеграційного центру для дітей та молоді, на який уже виділили 3 мільйони гривень. Це буде єдиний центр, який об’єднає організації, що займаються дітьми», – додала Галан.

Голова правління ГО «Спілка батьків інвалідів з розладами аутичного спектру «Янголята» Юлія Поліщук розповіла, що проблемою аутизму займаються уже 5 років. За її словами, на початках метою створення такої організації було інформування громадян про аутизм. Нині ж активісти проводять безліч заходів для дітей із розладами аутичного спектру. Також Поліщук зауважила, що на основі організації створили театральну студію, де займаються «діти дощу».

Директор Фонду допомоги дітям із синдромом аутизму «Дитина з майбутнім» міста Києва Лариса Рибченко розповіла про хороший досвід залучення волонтерів, які навчають дітей із аутизмом. Вона запевнила, що до проблеми потрібно підходи комплексно – у Києві діє спеціальний садок для дітей із розладами аутичного спектру, де працюють спеціалісти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку – круглий стіл про проблеми аутизму
31 березень, 2017, 12:28