Луцького суддю звільнили від покарання за п’яне водіння

Луцького суддю звільнили від покарання за п’яне водіння
Апеляційний суд Волинської області завершив розгляд скарги судді Луцького міськрайонного суду Андрія Сівчука щодо визнання його винним у керуванні у стані алкогольного сп’яніння.

Про це повідомляє Громадське. Волинь.

Нагадаємо, що у ніч з 1 на 2 вересня патрульні поліцейські Луцька зупинили Сівчука на вулиці Карпенка-Карого, адже той перетнув залізничний переїзд на червоне світло. Опісля правоохоронці запропонували йому пройти освідування, від чого Сівчук відмовився категорично.

Локачинський райсуд, після неодноразових спроб викликати Сівчука в судове засідання, його не дочекався, будучи обмеженим строками розгляду справи. Це й стало для судді Василя Корнелюка підставою прийняти рішення і не затягувати розгляд справи. Тож суд визнав Сівчука винним у вчиненні порушення і присудив йому 10,2 тисячі гривень штрафу й позбавлення права керування автом на рік.

Натомість Сівчук звернувся до Апеляційного суду Волинської області. Після близько п’яти судових засідань суддя Апеляційного суду Віктор Гапончук постановив скасувати адміністративні провадження і щодо порушення перетину залізничного переїзду, і щодо керування автом у стані сп’яніння. Повністю скасував постанову Локачинського районного суду і постановив звільнити суддю Андрія Сівчука від покарання, пославшись на те, що в Локачах рішення було прийняте без участі порушника. Це й стало підставою до скасування усієї постанови Локачинського суду.

Тож, суддя Андрій Сівчук визнаний винним у вчиненні адміністративного правопорушення за частиною 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення внаслідок відмови пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння , але позбавлений покарання за це порушення.

Додамо, що у служителя Феміди це уже п’ятий адміністративний матеріал, який патрульні оформляли на нього за порушення правил дорожнього руху, але усі і протоколи, і постанови його колегами з інших судів були скасовані.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Закон один для всіх?) хто ще вірить в ці казочки?
Відповісти
У вас що там - ціла плеяда Сівчуків, котрі "пили вчора" ? Колись в облсуді біля драмтеатру сидів старпер Сівчук - нині куралесить його онук ?..
Відповісти
Одним словом - "УКРАЇНА"!!!!
Відповісти
Клава, ти не вивчила досконало родинне дерево СІВЧУКІВ-двійочниця:)))
Відповісти
Чого ж майдан не збирають,краще ніж при Януковичу????????????Чи то знову Путін
винен??????????????
Відповісти
Позорише!!!
Відповісти
Клава шо куриш???
Відповісти
А може вже ора притягнути до відповідальності Гапончука ,бо тут без хабарів не обходиться і такого суддю пора гнати с..ною мітлою з конфіскацією .
Відповісти
Цікаво, як би ця ситуація розвивалась у німеччині, або хочаб у польщі...
Сівчук має бути звільнений з посади судді назавжди, суддя апеляційного суду - теж, тому що щоб не затягувати процес розгляду справи та не створювати умов для зловживання з боку особи, що притягується до адміністративної відповідальності, закон передбачив можливість розгляду справи за відсутності цієї особи у випадку, коли є дані про своєчасне її сповіщення про місце і час розгляду справи, і якщо від неї не надійшло клопотання про відкладення розгляду справи.

Отже апеляційний суд (суддя) прийняв завідомо протизаконне рішення і має за це бути покараним.
Відповісти
Такі судді підривають авторитет держави сильніше, ніж прокляті сєпари.
Такі судді - це підступний внутрішній ворог.
Такі судді - це пляма на судову систему.
Громадськість має піднятись на боротьбу із беззаконям, що чинять такі судді та добитись їх звільнення та притягнення до кримінальної відповідальності!
Цікаво, а що з того приводу мають зробити Гунчик і Палиця? Може їм треба звернутись у відповідні інстанції, щоб справа не затухла, а п'яний суддя за кермом не накоїв лиха?
Відповісти
ну а деж ті активісти що так клято боряться з пяним водінням?де ті самооборонівці які так люблять бити випиваючих на вулицях?що кішка тонка до судд лізти?
Відповісти
Останні новини
Луцького суддю звільнили від покарання за п’яне водіння
31 березень, 2017, 19:11