Повне перезавантаження: у Луцьку вимагають виборів мера і депутатів

Повне перезавантаження: у Луцьку вимагають виборів мера і депутатів
У Луцьку потрібно провести вибори не тільки міського голови, але й депутатів міськради.

Про це йдеться у заяві облосередку «Народного контролю».

У партії вважають, що події у міськраді після смерті мера Миколи Романюка стали предметом уваги не лише лучан, а й усієї країни. Зокрема депутати протягом 2 місяців не могли прийняти рішення про дострокове припинення повноважень Луцького міського голови у зв’язку з його смертю. А без цього процедурного рішення міськради парламент не може призначити позачергові вибори міського голови у Луцьку.

«Тепер же, коли таке рішення міські депутати ухвалили, відбувається інший процес – затягування із поданням відповідних документів у парламент. Фактично, все робиться для того, щоб Верховна Рада України не змогла призначити позачергові вибори міського голови Луцька у найближчий час. Йде затягування процесу до осені, а то й на пізніший термін. Таким чином, лучани позбавлені права вибрати собі нового міського голову», - йдеться в документі.

У заяві також зазначають, що єдиним легітимним способом відновлення довіри виборців до міської влади можуть стати повні перевибори в Луцьку. Мова йде про вибори як нового міського голови, так і усіх депутатів міськради.

«Для реалізації цього варіанту на сьогодні є лише один законний механізм – добровільне об’єднання в одну територіальну громаду міста Луцька та суміжних сільських громад, що призведе до призначення перших виборів у новоствореній громаді», - стверджують у «Народному контролі».

Тож партія закликала ініціювати перед в.о. міського голови питання про початок процедури добровільного об’єднання територіальних громад суміжних із Луцьком. Для цього потрібно мінімум 14 депутатів міськради.

Також «Народний контроль» пропонує в найкоротші терміни провести переговори із усіма суміжними сільськими громадами щодо об’єднання в одну громаду та протягом квітня-травня вийти на процес прийняття відповідних рішень у міській та сільських радах. Аби до осені дати старт процесу проведення перших виборів у об'єднаній міській громаді.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тільки перезавантаження.
Навіщо таке сміття в депкорпусі, як Соломатін, Ткачук, Пустовіт і ще добра половина?
Відповісти
Народний контроль- точно не пройде, недолугіх людей все меньше і меньше. Даєш перевибори!
Відповісти
Останні новини
Повне перезавантаження: у Луцьку вимагають виборів мера і депутатів
07 квітень, 2017, 12:35