Пластик і мертві свині: на околцях Нововолинська влаштували стихійне звалище

Пластик і мертві свині: на околцях Нововолинська влаштували стихійне звалище
На околицях Нововолинська поблизу закритої шахти № 8 внаслідок скидання великої кількості відходів утворилося стихійне сміттєзвалище.

Як розповів депутат Зарічанської сільської ради Володимир Лазаренко, ймовірно, сміття вивозять нововолинці, інформує "БУГ".

“Там катастрофа – гори сміття. Така ситуація вже років десять. До того ж, поряд протікає річка Студянка, неподалік знаходяться водонапорні насоси, які обслуговують місто. Ще рік, два і буде така ж ситуація, як у Львові”, – розповів він.

Журналісти вирішили навідатися на цю територію, аби на власні очі переконатися в існуванні несанкціонованого сміттєзвалища. Ситуація справді невтішна: уздовж дороги – гори побутових та господарських відходів, серед яких будівельне та електронне сміття.

Люди викидають все: від гнилих овочів, дитячого взуття до залишків асвальтного покриття та будівельних плит. Вочевидь, такі відходи залишають підприємства.

Неподалік дороги, у канаві – мертва свиня. Як вона там опинилася – невідомо.

Люди розповідають, що для того, аби вивезти відходи на санкцінованне сміттєзвалище необхідні кошти, тому всі охочі й викидають сміття на околицях міста.

Територія, на якій люди викидають відходи, входить до складу Грядівської сільської ради. Сільський голова Микола Бородчук розповів, що про цю проблему знає давно і намагається боротись із нею.

“Ми ловили людей, які викидають сміття. Час від часу ставимо пости. Двох порушників навіть зловили і штрафували. Але ж цілу ніч там не будеш стояти. Перед Пасхою, напевне, знову почнуть вивозити. Звичайно, це роблять нововолинці. Але ж ту дорогу і не перегородиш. Ми контролюємо цю ситуацію. Сміття, яке люди викидають, вивозимо самі. Тільки прибиремо, люди знову везуть”, – додав сільський голова.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це не тільки жителі міста вивозять. А от Микола Васильович не намагається це вирішити. Міг би піти і нічку прочергувати, за невідпрацьований час. Бо в робочий час він займається особистими справами, а не проблемами села!
Відповісти
Останні новини
Пластик і мертві свині: на околцях Нововолинська влаштували стихійне звалище
12 квітень, 2017, 01:24