Гунчик вимагає, щоб луцька мерія розібралася з боргами водоканалу

Гунчик вимагає, щоб луцька мерія розібралася з боргами водоканалу
КП «Луцькводоканал» продовжує нарощувати борги за спожиту електроенергію перед ПАТ «Волиньобленерго». Ситуація ускладнюється, і енергетики готові до радикальних методів.

Про це йшлося сьогодні, 13 квітня, під час засідання обласного антикризового енергетичного штабу, - повідомив Волинський інформаційний портал.

Директор департаменту житлово-комунального господарства ОДА Андрій Пиріг розповів, що підприємства водопостачання області загалом розраховуються за спожиті енергоносії у нормальному режимі. Виняток же – «Луцькводоканал», який вже має 9,5 мільйона гривень загального боргу. З них, щоправда, 3,5 мільйона – це не профінансовані пільги і субсидії.

«Ситуація кричуща, борги нарощуються. Пільги і субсидії їх не врятують. Тут треба втручання міської влади, яка має всіма можливими способами рятувати своє комунальне підприємство», – сказав Пиріг.

Натомість голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик доручив своєму заступникові Сергієві Кошаруку і Андрієві Пирогу найближчим часом організувати зустріч із представникам «Волиньобленерго» і Луцької міської ради, аби якнайшвидше знайти вихід із ситуації.

Володимир Гунчик додав, що була пророблена значна робота, аби борги «Луцькводоканалу» нарешті почали зменшуватися. Утім, міська влада, вочевидь, не поставила цей напрям роботи у пріоритет. Тож очільник Волині закликав якнайшвидше напрацювати пропозиції щодо того, як вирішити проблему.

Нагадаємо, що сьогодні, 13 квітня, «Волиньобленерго» офіційно повідомило, що з 19 квітня відключить постачання електроенергії «Луцькводоканалу» у випадку несплати платежів до 18 квітня. Тож без світла можуть залишитися такі об’єкти, що належать КП «Луцькводоканал»: виробнича база, вулиця Січова, 16, адміністративне приміщення на вулиці Дубнівській, КНС 5, 5А (Л 7-02 на РП 7, ТТП 5), КНС 6 (ТП-272, ЛЕП-2) та Омелянівський водозабір (Л-121 на ПС-104, ВН Л 56/83).


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Гунчик вимагає, щоб луцька мерія розібралася з боргами водоканалу
13 квітень, 2017, 17:13