Благодійний фонд «розжував» Волянюку закони і послав на сайт

Благодійний фонд «розжував» Волянюку закони і послав на сайт
У благодійному фонді «Стопрак» відреагували на лист від голови громадської ради при Волинській ОДА Олександра Волянюка.

Відповідь опублікували на сторінці БФ у Facebook.

У повідомленні підкреслили, що благодійний фонд «Стопрак», працюючи на Волині з 2011 року, у своїй роботі завжди дотримувався принципів прозорості та відкритості.

«Ніколи і нікому не було відмовлено у наданні інформації, коментарі чи роз’ясненні. Нагадуємо, що наша діяльність, що найперше спрямовувала на зниженні рівня смертності від онкологічних захворювань, нині має ще кілька надзвичайно важливих для пацієнтів, які ведуть боротьбу із онконедугами, напрямків. По кожному з них ми звітуємо – як на рівні поширення інформаційних повідомлень для широкого кола громадян, так і докладно, для зацікавлених у фінансово-господарській діяльності, на сайті Фонду», - йдеться у повідомленні.

«Проте нас глибоко обурює ситуація, коли нашу діяльність намагаються використати для задоволення власних дрібних амбіцій без жодних на це підстав. Одним із таких неоднозначних моментів є запит до БФ за підписом голови Громадської ради при Волинській обласній державній адміністрації Олександра Волянюка (скан-копію документа додаємо). Як свідчить цей лист, подаючи запит, зацікавлені особи навіть не дослідили інформацію про «СТОПРАК» із відкритих джерел. Окрім цього, у ньому є посилання на закони, що вже давно втратили чинність. Для унеможливлення маніпуляцій на цій темі та інформування громадськості про цю ситуацію, подаємо і сам запит, і нашу відповідь дослівно», - заявили у фонді.

«Ми відкриті до співпраці зі всіма, хто в той чи інший спосіб готовий долучитися до допомоги онконедужим та сприяти їхньому одужанню чи полегшенню життя паліативним хворим. Однак за жодних обставин не дозволимо спекулювати на своєму доброму імені та бездоганній репутації, над яким працювали всі роки роботи проекту», - заявила президент БФ «Стопрак» Марія Адамчук.

Дослівна відповідь на запит Громради при ВОДА за підписом її голови Олександра Волянюка:

«Керівництвом Благодійного фонду «СТОПРАК» розглянуто Ваш лист від 11.04.17р. № 71/01-06/2-17 щодо надання інформації. Однак у жодному нормативно-правовому акті, на який Ви посилаєтесь в своєму листі, немає законодавчих підстав для надання нами такої інформації, в тому числі – в Положенні про Громадську раду при Волинській облдержадміністрації. Відповідно, таке може розцінюватись як перевищення повноважень Громадської ради.

Також додатково повідомляємо, що Закон України «Про громадські організації», на який Ви посилаєтесь, давно втратив чинність. Нині діє Закон «Про громадські об’єднання». Так, п.6 ч.1 ст.3 цього Закону передбачає: «Громадські об'єднання утворюються і діють на принципах прозорості, відкритості та публічності». Відповідно ч. 6 ст. 3 цього Закону – «Прозорість, відкритість передбачає право всіх членів (учасників) громадського об'єднання мати вільний доступ до інформації про його діяльність, у тому числі про прийняті громадським об'єднанням рішення та здійснені заходи, а також обов'язок громадського об'єднання забезпечувати такий доступ.

Публічність означає, що громадські об'єднання інформують громадськість про свої мету (цілі) та діяльність». Оскільки Ви не є членом Благодійного фонду «СТОПРАК», ми не зобов’язані надавати Вам запитувану інформацію. Детальна інформація про діяльність Благодійного фонду «СТОПРАК» розміщена на сайті stopcancer.com.ua, в т.ч. відповіді на Ваші запитання.

Разом з тим, повідомляємо, що згідно зі Статутом Благодійного фонду «СТОПРАК» – усі кошти і майно отримані Фондом направляються на виконання Статутних цілей і завдань та на утримання Фонду (в розмірах, передбачених чинним законодавством України). Контроль за діяльністю Фонду, в тому числі і порядком використання ним майна та коштів, призначених для благодійної допомоги, здійснюється Наглядовою Радою Фонду, відповідно до її компетенції.

Якщо ж Ви цікавитесь запитуваною інформацією з метою побудови між нами партнерських відносин – то пропонуємо змінити тон листа і оформити свою пропозицію належним чином».



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Лист за підписом так званого голови громадської ради Волянюка написаний мовою наглядача ГУЛАГу 1937 року. Або, в кращому випадку, нагадує протокол сержанта ДАІ, написаний на коліні за порушення правил дорожнього руху десь у 60-х роках минулого століття. Наказова форма, суцільні помилки. Наприклад, чому в кожному запитанні повторюється "БФ Стопрак", якщо назва благодійного фонду вказана в "шапці" листа-звернення? Навіщо в першому запитанні вжиті ідентичні за значеннями слова "функціонує, діє" (маслом по маслу)? Третє запитання взагалі безглузде: такі організації не реєструють без наглядової ради. Запитання 4 ще більш безглузде і непрофесійне: бухгалтерські терміни «доходи» і «активи» тут «горбаті», тому що доходи і активи обкладаються податками, а благодійні організації, відповідно до закону, працюють без оподаткування. Ці терміни треба замінити словами «благодійні внески». І так - по кожному пункту. Неохайна мова і її незнання - це як незастебнуті штани. після випорожнення. А повна безглуздість власне листа полягає в тому, що статут будь-якого благодійного фонду можна подивитись в соціальних мережах. Мені соромно і боляче, що ця, цілком неграмотна молода людина, сидить у кріслі громадської інституції області і намагається когось критикувати.
Відповісти
"Молодці, "Стопраком". Капітально взули вискочку і зелену жабу, яка не може скласти собі ціну.
Відповісти
Приємно читати, коли розумні люди пояснюють долблдятлу, як треба звертатись і при цьому тримаються високої культури переписки. А це хамидло зразу хоче вхопити за гриву, але, як виявляється, не по знаннях і не по зубах.
Відповісти
Після такої лажі Сашок знову забухає
Відповісти
Після читання цієї какафонії з підписом Волянюка треба приймати антидепресанти. Я не вперше бачу його «листи». Поясніть чуваку елементарні речі: інформація про благодійні фонди, як і інформація про будь-яку організацію, є в певній мірі конфіденційною. Громадська організація не має юридичного права знати про фонд (теж громадської організації) усе. Певні дані має право витребувати прокуратура, суд, СБУ і адвокат у випадку судового позову. Рада при комусь чи при чомусь - це пук у воду. А ця рада - на 70% набрід мізерних людей, шайка блатних і жебраків, які хочуть когось ошукати. Поясніть цьому, як він себе подає, горе-юристу, який стверджує, що навіть заробляє на консалтингових юридичних послугах. Бо такий лист - хороший фейлетон не тільки про голову, а й про увесь цей нужник. Якщо йому не пояснити, то наступного разу від буде викликати людей повісткою до себе "на килимок".

Відповісти
Останні новини
Благодійний фонд «розжував» Волянюку закони і послав на сайт
28 квітень, 2017, 13:16