Волинським депутатам хочуть дати можливість голосувати онлайн

Волинським депутатам хочуть дати можливість голосувати онлайн
Дуже зайнятим депутатам Волинської облради пропонують не їздити на засідання комісій, а голосувати за допомогою електронного коду.

Відповідну пропозицію 14 листопада під час розгляду питання про роботу бюджетної комісії на сесії облради вніс депутат Олександр Свирида.

Таку пропозицію Свирида озвучив після того як стало відомо, що частина депутатів зриває роботу комісій, не приходячи на їх засідання. Аби обранці з районів, яким не зручно добиратися чи які зайняті могли висловитися щодо питань, які розглядають до сесії на комісіях, пропонують ввести паралельне електронне голосування.

«Все рівно матеріали висилають електронною поштою до комісій. Так ми хоча б будемо знати позицію депутатів», - зазначив Свирида.

Таку пропозицію підтримав голова облдержадміністрації Борис Клімчук, який зазначив, що процедура прийняття рішень комісій завдяки унікальному електронному коду вже у розробці. Аби її ввести у дію, необхідні зміни до регламенту облради.

Депутат Ігор Гузь запропонував депутатам-прогульникам вийти з комісій, а Василь Пецентій запропонував заслухати депутатів, які не ходять на комісії.

«Може в них непереносимість один до одного», - зазначив депутат Пецентій.

В свою чергу голова облради Володимир Войтович пообіцяв найближчим часом зачитати списки прогульників. Деякі вже відомі. Наприклад, як повідомив голова комісії з питань міжнародного співробітництва Євген Мельник, за два роки жодного разу не прийшов на засідання комісії депутат Олег Барбелюк та один раз лише прийшов депутат Степан Івахів.

Барбелюк на сесії пояснив, що тепер, коли Мельник став нардепом, він на комісії ходитиме.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чтоб они уже вообще на работу не ходили
Відповісти
Останні новини
Волинським депутатам хочуть дати можливість голосувати онлайн
14 листопад, 2012, 12:40