Послухати Подерв’янського у Луцьку прийшли політики. ФОТО

Послухати Подерв’янського у Луцьку прийшли політики. ФОТО
Виставу Леся Подерв’янського у Луцькому Палаці культури відвідали відомі волинські політики і митці.

Імпреза відбулась у Луцькому Палаці культури 13 листопада, - повідомляють Волинські новини.

Імпреза стала неоднозначною подією із сюрпризами, як і вся творчість відомого киянина. Ще до дня «ікс», як образно можна назвати захід, в організаторів виникали проблеми із пошуком зали для постановки. Спочатку Подерв’янського мали «поставити» у Волинському академічному драматичному театрі, але там акторів «не пустили» на сцену. Тож, «Сни Васіліси Єгоровни» театрали присвятили режисеру-постановнику обласного драмтеатру Петру Ластівці.

Загалом вистав у Луцьку мало бути дві. Однак, «Павліка Морозова» лучани так і не побачили. Глядачам вдалося «скуштувати» лише маленький шматочок «пирога» Подерв’янського під назвою «Сни Васіліси Єгоровни». А в п’єсі вистачало «пікантних» моментів: жінки у нижній білизні та на високих підборах, і «гостра» сатира акторів.

Нагоди відвідати таке дійство не втратили й луцькі політики, посадовці та інші відомі люди у Луцьку. Зокрема, серед них були екс-губернатор Волині Володимир Бондар, «фронтзмінівець» Олександр Пиза, секретар Луцькради Григорій Пустовіт та радіоведучий Сергій Ткачук.

Деякі навіть поділилися враженнями від перегляду вистави. Так, за словами Григорія Пустовіта, п’єса для нього ‒ «занадто сучасна». «Я вперше на Подерв’янському і хочу сказати, що до Подерв’янського треба бути готовим», ‒ зазначив він. Однак, додав, що «якщо є глядач, – кожен витвір, якщо це можна назвати мистецтвом, має право на існування».

«Були сильні моменти, були такі, які треба було допрацювати. Але взагалі – дуже позитивні враження», ‒ поділився Володимир Бондар. Він додав також, що відвідав постановку п’єси Подерв’янського вперше, проте читав його твори.

«Його треба сприймати своєрідно. Я не думаю, що його мистецтво треба популяризувати на телебаченні, на радіо. Це, напевне, – певний андерґраунд, це – певна субкультура. Але це є культура, і, як на мене, мистецтво достатньо високе», – підсумував екс-губернатор Волині.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Спочатку Подерев’янського мали «поставити» у Волинському академічному драматичному театрі, але там акторів «не пустили» на сцену", - відверта відповідь і реакція волинських театралів на щось нове чи, швидше, патологічна боязнь нового. Волинський академічний, як це було 50-40-30-20 і 10 років тому, залишається радянським і ніякі ластівки його поки-що ще довго не зможуть реанімувати. Грим (не художній, а душевний, психологічний), акторський форсаж голосу, руху, міміки - манера гри майстрів колишнього часу. Усе це складає архаїзм і театральну фальш. Луцьк зі своїм театром прирік себе на дрімучу провінціальність і чомусь носиться з нею, сприймаючи себе, як останній оплот класичного мистецтва. Тобто, театрали пишаються пафосом збереження театру 50-х років, живучи на театральному некрополі і продовжуючи відтирати могильні плити Мельпомени. Дуже хотілось би, щоб волинські театрали зрозуміли, що театр, книга, кіно, музей - це розширення кордонів розуміння життя, світу, людини. Комп`ютер таких завдань не вирішує. Змінюється світ, погляди на життя і мистецтво, і ці зміни повинна наздоганяти волинська Мельпомена. Нехай буде Шекспір і Гоголь, але цю хрестоматію треба хоч трохи розвести такими, як Подеревянський. В протилежному випадку, споруда в центрі міста буде відходити від людей, як відійшов Корнійчук з його радянськими комісарами, Погодін з Лєніним, Зарудний і іже з ними. Щодо вражень, то цілком можливо, що Григорій Пустовіт ще не зняв з себе зїдених міллю гоголівської шинелі і офіцерських лампасів, але є молодь, яка ніколи не натягне на себе подібної амуніції.
Відповісти
а Ластівка хіба реанімовує театр? він один з тих, хто підтримує радянськість драмтеатру. "Ета Луцк, дєтка"))
Відповісти
Вот он,Гитлер нового поколения!
http://i50.tinypic.com/546yf.jpg
Відповісти
Реаніматори театру не здогадуються, що фраза Станіславського "театр починається з вішалки", - застаріла. Театр починається з глядача і його смаків.
Відповісти
Знайшли "політиків" - Пустовіт (секретарка міськради), Пиза, Бондар...Вони - прості чиновники, а не політики! Містечкова "баґєма"!
Відповісти
Ответом Ластивке был полный зал Дома культуры. Может в следующий раз подумает.
Відповісти