Волинський митець прокоментував закиди щодо гонорару Джамали

Волинський митець прокоментував закиди щодо гонорару Джамали
Волинський композитор і співак Сергій Шишкін висловився щодо звинувачень в бік співачки Джамали, яка отримає за виступ під час цьогорічного пісенного конкурсу Євробачення-2017 985,5 тисяч гривень.

Своїми думками та аналогіями він поділився у Facebook.

Публікуємо допис Сергія Шишкіна без змін і правок:

Євробачення і Жлобство.

Про що ще не написали. Бо маю власний досвід.

В моєму містечку був фестиваль. Запустив його у 94-му році. І відбулося їх 20. Приїжджали молоді, хто піднімався. Новоспечені зірки і т.д. Був дитячий конкурс вокалістів. Місцеві гурти теж мали шанси. Купа супутніх заходів. Три сцени. Гроші збирали зі всіх підприємців. З міської ради йшли "листи щастя" із запропонованими цифрами. Ну і ще дещо додавали два Міністерства. Не жирували. Купа бюджетників у канікулярно-відпускний час працювали на волонтерських засадах. В мене, як у худрука, була зарплата - 1000 грн. Раз у рік!

І чого я тільки не надивився і не наслухався за той час. Підприємці проклинали ці "листи щастя". Коли фест був на стадіоні з платним входом ( 1 грн ), люди лізли через обмазаний солідолом паркан. Менти з охорони проводили десятками. І ніхто з них не морочився, що бюджет втрачає кошти. Зато кожен при зустрічі міг спокійно плюнути в душу. Бо всі хотіли телевізійних зірок і на шару. А я хотів, щоб піднімалися молоді і місцеві музиканти мали хоч якісь шанси. І добре знав про халявний сир в мишоловці.

Та це тільки одна сторона. Про другу мало хто задумується. В кращі роки за оцінкою Володимира Шинкарука ( він довгий час був ведучим ) на стадіоні збиралося до 10 000 глядачів. Під вечір в центральних гастрономах купити поїсти була ціла проблема. Вимітали все. І все це наповнювало міський бюджет. Окрім того ставились атракціони, їхали торгівці сувенірами і т.д. І теж все платилося в бюджет. Не фестивалю - бюджет міста!

От хто подякував Джамалі за надану унікальну можливість наповнити бюджет?!...

Тільки вдавилися її гонораром. Про складові того гонорару вже написали і ще напишуть. Але цистерни гівна вже вилито. Навіть у мене в коментах. Вже й каліками називають українських музикантів. І хто? Той, хто вичавлює їх стільки років в ту саму Рашку власним жлобством?

До речі. Дехто з підприємців, що так проклинав мій, зроблений для міста фестиваль, під час війни став волонтером. Ну так - треба захищати власне майно. Заодно і Україну. І не вмію поки що донести, що при інвестиції у власну культуру та розвиток власних дітей не доведеться волонтерити на війну. Як говорить мудра приказка - подякуй Господу, що взяв грошима. Тепер платимо ще й життями.

Зі жлобства та гівна, вилитого в душу, не пишуться геніальні пісні ні в мене, ні в Джамали, ні в будь-кого. А фестивалю вже три роки нема. Зато є війна. І жлобство. Поки що.

P.S. На всі організовані мною платні акції та концерти Дружина та Син ходять за гроші. Принципово. Окрім того, що допомагають в організації по мірі сил.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хабар (корупція)- гонорар дві мінімалки!
Відповісти
Переконати відмовитись від жлобства неможливо. І саме від жлобів походять Ані Лорачкі і Лоліти
Відповісти
Респект шановному п. Шишкіну!!!!! Заслуговуєте повагу і своєю творчістю і громадянською позицією
Відповісти
Останні новини
Волинський митець прокоментував закиди щодо гонорару Джамали
05 травень, 2017, 21:04