Степан Івахів: Неприпустимо вивантажувати відходи з ветсанзаводу абиде

Степан Івахів: Неприпустимо вивантажувати відходи з ветсанзаводу абиде
Народний депутат Степан Івахів вважає, що відходи з Ковельського ветсанзаводу не можуть вивантажувати абиде. Тим більше не на паях волинян.

Про це він сказав під час наради 10 травня.

Так, Степан Івахів запитав у начальника головного управління Держприродспоживслужби області Богдана Лозинського, чому тони відходів розвантажили на паях людей. Адже вивозити відходи на городи – зовсім не вихід із ситуації.

«Ці залишки не на паях людей, а біля кар'єру», - відповів Лозинський. Мовляв, відходи висипали на ділянці між паями і кар'єром через дощ. Залишки з заводу мали відвезти до кар'єру та засипати, та через дощ техніка не могла під'їхати ближче. Земля ж, де висипали відходи, запевнив посадовець, перебуває в державній власності.

Натомість Івахів зауважив, що неприпустимо вивантажувати відходи абиде. «Точно не залишити там», - зауважив нардеп. Мовляв, нелогічно й те, що їх вивозили в дощ.

Також народний депутат розповів, що працював над вирішенням проблеми напряму із профільним Міністерством агропромислової політики та його керівником Тарасом Кутовим.

«Щоб комплексно вирішити питання є МінАПК, це їх проблема», - сказав Івахів, зауваживши, що до такого стану ситуація дійшла через злочинну помилку чиновників.

За словами нардепа, він витратив чимало часу на обіцянки міністра Тараса Кутового вирішити проблему. Зокрема від МінАПК нардеп отримав обіцянку, що з Міністерством оборони узгодять захоронення на полігоні «Повурськ». Степан Івахів і сам пропонував віднести та підписати папери у відомстві, та в МінАПК запевнили, що все зроблять самі.

Попри це чиновники не поспішали працювати, тож народний депутат залучив до роботи прем'р-міністра Володимира Гройсмана, розповівши про бездіяльність МінАПК.

Тому тепер питання на контролі у першого віце-прем'єра Степана Кубіва, який обіцяє вже сьогодні, 10 травня, поспілкуватися з міністром оборони.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Степан Івахів: Неприпустимо вивантажувати відходи з ветсанзаводу абиде
10 травень, 2017, 15:11