Допоможіть здійснити мрію молодої лучанки стати на ноги

Допоможіть здійснити мрію молодої лучанки стати на ноги
Молода лучанка Христина Зеленько мріє про те, щоб повернутися до нормального життя.

Вона потребує негайної та дороговартісної операції по заміні тазостегнових суглобів обох ніг.

Христина мешкає в Луцьку сама. Коли їй було 15 років, у неї померла мама, а її батько живе не в Україні і має іншу сім'ю. Христина жила з бабусею, але коли їй виповнилося 18 років, то померла і вона.

Христина була дуже активною дитиною і з вісьми років займалася спортом (акробатика, капоейра, у-шу, кунг-фу, дзюдо, карате, великий і настільний теніс). Здобула вищу освіту в Східноєвропейському національному університеті ім. Лесі Українки на факультеті фізичного здоров'я та спорту (напрямок "Фізична реабілітація"), планувала розвиватися в спорті професійно, поки не отримала травму і стан її здоров'я не погіршився.

Лікарі поставили Христині страшний діагноз - асептичний некроз обох головок стегон з вираженою їх деформацією, дефектом кісткової тканини, з підвивихом кульшових суглобів догори 4-го ступеня, вторинні коксартрози обох тазостегнових суглобів 3-го ступеня, виражені артрогенні контрактури кульшових суглобів, виражений стійкий больовий синдром.

Стерся спочатку один, а тепер інший тазостегновий суглоб ноги. За висновком лікаря ортопеда єдиний варіант лікування - це ендопротезування в плановому порядку.

Зараз Христина через силу може долати невеликі відстані з тростиною, а якщо не зробити операцію найближчим часом, то вона перестане ходити повністю. Через такі фізичні обмеження Христина не може влаштуватись на роботу, влаштувати особисте життя, живе з постійним болем в ногах, постійно приймає знеболювальні таблетки та уколи, через які виникли проблеми ще й з шлунком - рік тому відкрилася виразка і довелося терміново лягти на операцію.

За іронією долі найулюбленішим заняттям Христини завжди був спорт і танці, тепер це тільки мрія, хоча Христина справжній боєць і продовжує відвідувати спортивні тренування, де розвиває і загартовує своє тіло вище пояса.

Коштів на операцію в Христини немає, адже вона живе на пенсію по інвалідності та рідкі і невеликі грошові переводи від батька, яких вистачає лише на харчування і оплату комунальних послуг. А необхідна на операцію сума є чималою - двісті тисяч гривень, по сто тисяч на суглоб кожної ноги.

Якщо Христина зляже остаточно, то доглядати її буде нікому, адже в Луцьку в неї немає рідних і близьких.

Тому Христина просить усіх небайдужих допомогти їй стати на ноги та здійснити свою нині найзаповітнішу мрію - займатись танцями.

Картка ПриватБанку для переказу коштів - 5168 7426 0640 3115, Зеленько Христина Петрівна.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як можна звязатися з Христиною. Щоб переказати кошти .
Відповісти
В статті вказаний номер картки ПриватБанку для переказу коштів.
Відповісти
Останні новини
Допоможіть здійснити мрію молодої лучанки стати на ноги
14 травень, 2017, 15:30