«Ні - смороду!» Мешканці Луцька вимагають від влади реальних дій

«Ні - смороду!» Мешканці Луцька вимагають від влади реальних дій
У Луцьку в мікрорайоні Вересневе, що поруч цукрового заводу та його відстійників, відбулися збори місцевих жителів.

17 травня вони зійшли, щоб обговорити проблему смороду, який зранку та ввечері оповиває їхні оселі.

Лучанин Дмитро Климук опублікував у Facebook звіт про збори:


1. На зборах було до 50 жителів району Вересневе, також від початку депутат району в міськраді Борис Смаль, а також через 20 хв після початку доєднався заступник мера Костя Петрочук.

2. Після довгого (з 19.00 до 22.20) та палкого обговорення, з 2 виїздами до відстійників, що навпроти цукрового заводу було встановлено вже другий прорив труби, а тому невтішні новини для жителів міста: сморід посилиться!

3. Також на зборах люди завдячуючи експерту хіміку Світлані дізналися що ж так шкодить здоров'ю жителів а особливо дітям - виявляється спиртзавод використовує сірчану кислоту яку потім з відходами бродіння при температурі 92 градуси скидає у відстійники. Щодві години це 70 кубів!!

Випари сірчаної кислоти з фекаліями дають не лише неприємний запах, а й шкодять слизовій оболонці а це кашель, хворе горло. За словами експерта ці випари кислоти гірше шкодять за запах!!

4. На зборах вирішили дати час до понеділка, аби завод застосував охолодження та знезараження, за словами представників влади, запах значно зменшиться.

5. Якщо ж далі буде сморід жителі району готові вжитися до радикальніших заходів, від блокади та пікетів відповідних держорганів аж до блокування заводу.

6. Також ми попросили депутатів звернутися до заводу з запитом, аби дізнатися чи відповідає закону проектна документація спиртового заводу, та хто ж дозволив скидати їх викиди до фекалій, знаючи про наслідки.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Ні - смороду!» Мешканці Луцька вимагають від влади реальних дій
17 травень, 2017, 23:03