«АгроКУБ» фінансово підтримує волинських аграріїв*

«АгроКУБ» фінансово підтримує волинських аграріїв*
Уже третій місяць ПриватБанк допомагає розвивати економіку Волині завдяки новій програмі кредитування агропромислового сектору - «АгроКУБ».

Для агроклієнтів діють особливі умови - кредитні канікули: перші 6 місяців погашаються тільки відсотки, оскільки доходи господарники починають отримувати, починаючи з липня. Банк видає позики від 50 тисяч до півмільйона гривень на рік. Кошти надходять на рахунок юридичної особи або підприємця в ПриватБанку.

Саме на аграрній Волині виникла ідея створити банківський продукт для маленьких фермерів, які досі банкам не були цікаві. І тепер «АгроКУБ» імпонує позичальникам.

Ростислав Саганюк уже 15 років займається агробізнесом у Володимир-Волинському районі. У власника фермерського господарства «Воля», що в селі Сусваль, працює шестеро осіб. Для розвитку власної справи приватний підприємець нещодавно взяв позику в ПриватБанку у 50 000 грн.

«Маю фермерське господарство та займаюся вирощуванням зернових культур. Щоб власна справа була прибутковою - мені потрібно закупити мінеральні добрива та паливно-мастильні матеріали. Самотужки з цим не впоратися, тому зацікавився умовами «АгроКУБ» і вдячний за оперативне вирішення мого питання», - розповідає приватний підприємець Ростислав Саганюк.

Весняно-польові роботи цього року завдяки програмі «АгроКУБ» розпочав ще один керівник фермерського господарства «Агронива плюс», що в селі Милятин Іваничівського району Володимир Новосад.

«Для розвитку бізнесу, в якому працюю вже 15 років, виникла потреба в залученні додаткових коштів. Взяв позику в ПриватБанку - 50 000 грн для закупівлі паливно-мастильних матеріалів, добрив, насіння та автозапчастин. За рахунок цього планую створити ще 5 нових робочих місць, тому просив фінансово підтримати мій бізнес», - говорить аграрій Володимир Новосад.
агробізнес.jpg

ПриватБанк обслуговує в агросекторі 11 188 юридичних осіб та 3 574 приватних підприємці. Частка ринку фінансової установи в цій галузі - 44% (за обслуговуванням рахунків).

«Агробізнес на сьогодні в Україні є одним з найуспішніших сегментів економіки. ПриватБанк кредитує аграріїв із адаптованими під їх діяльність графіками погашень (сезонні «кредитні канікули»). Приймає рішення про кредитування на основі даних про посівні площі в обробці позичальника. Також місцева влада забезпечує компенсацію відсотків за користування кредитами з коштів місцевих бюджетів», - розповідає директор ПриватБанку на Волині Юрій Войтенко.

Для Поліського краю є властивим розвиток агробізнесу, тому для цього сегменту економіки програма «АгроКУБ» дуже актуальна. Після подання заявки фахівці оцінюють попередні ризики і допомагають розмістити інформацію про бізнес-проект. Аграрію надаються гроші для реалізації, які потім виплачує рівними частинами згідно з графіком, складеним банківськими фахівцями.

Також для працівників сільського господарства ПриватБанк пропонує вигідні лізингові програми, при цьому відбувається тісна співпраця з органами місцевої влади, які частково покривають відсотки. Головне завдання – зробити ці кредити доступнішими.

Агробізнес – це один із найуспішніших сегментів української економіки. Місцева влада забезпечує компенсацію, банк кредитує, а бізнесмен робить те, що потрібно для розвитку держави.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«АгроКУБ» фінансово підтримує волинських аграріїв*
19 травень, 2017, 11:18