Розповіли, з якими країнами «безвіз» запрацює восени

Розповіли, з якими країнами «безвіз» запрацює восени
Безвізовий режим із заморськими територіями країн ЄС – Франції та Нідерландів – запрацює для українців не раніше осені 2017 року через особливості міграційної політики.

Про це повідомив Департамент консульської служби МЗС на запит Європейської правди, - повідомляє ICTV.

Міністерство закордонних справ ініціювало переговори про скасування віз із так званими заморськими територіями Франції та Нідерландів, однак для цього потрібен деякий час.

"Запровадження безвізових поїздок на заморські території королівства Нідерланди… очікується не раніше осені 2017 року", – йдеться у відповіді ДКС МЗС.

За словами дипломатів, це пов’язано з тим, що островні території – Аруба, Кюрасао та Сінт-Мартен – проводять власну міграційну політику.
Водночас рішення про безвіз із заморськими територіями Франції хоч і ухвалюється у Парижі, проте “потребуватиме внесення змін до законодавства Франції”.

Нагадаємо, до заморських територій Франції входять Гваделупа, Майотта, Мартиніка, Французька Гвіана, Реюньйон, Сен-Бартелемі, Сен-Мартен, Сен-П’єр і Мікелон, Волліс і Футуна, Французька Полінезія.

До слова, сьогодні офіційний вісник ЄС опублікував рішення про безвізовий режим для України. Згідно з документом, в’їжджати у країни ЄС українці зможуть уже з 11 червня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Розповіли, з якими країнами «безвіз» запрацює восени
23 травень, 2017, 06:47