Відомо, чому в Луцьк з Президентом приїхав Геннадій Москаль

Відомо, чому в Луцьк з Президентом приїхав Геннадій Москаль
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль приїхав у Луцьк з Президентом Петром Порошенком через обговорення на нараді в ОДА тем, які стосуються регіонів України, що межують з країнами Євросоюзу.

Про це Інформаційному агентству ВолиньPost стало відомо з власних джерел.

Зокрема, під час наради йдеться про створення належних умов для реалізації громадянами України права на безвізове відвідування країн ЄС на міжнародних пунктах пропуску.

Раніше Петро Порошенко розповів про європерспективи України, зокрема, вступ в ЄС та затвердження безвізу.

Також він повідомив, що за 4 роки кількість осіб, які перетинають кордон з Європейським Союзом зросла з 24 млн до 37 млн. Проте, за словами Президента, після запровадження безвізового режиму їх кількість може зрости до 45 мільйонів.

Очільник Держприкордонслужби Віктор Назаренко доповів, що система біометричного впровадження активно впроваджується. Завдяки підключенню її до системи Інтерпол вдалося виявити майже тисячу осіб, які перебували у розшуку.

Водночас Назаренко зауважив, що інфраструктурний потенціал пунктів поки не дозволяє збільшити їх пропускну діяльність. Найпроблемніша ділянка – польська. За його словами, на деяких пунктах реальна кількість пропущених осіб вдвічі більша, ніж запланована при будівництві.

Крім того під час наради повідомили, що системи зчитування біометричних паспортів функціонують у всіх пунктах пропуску на кордоні з ЄС.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Відомо, чому в Луцьк з Президентом приїхав Геннадій Москаль
24 травень, 2017, 16:50