Ремонт доріг на Волині: відхилення пропозиції білорусів визнали правомірним

Ремонт доріг на Волині: відхилення пропозиції білорусів визнали правомірним
Антимонопольний комітет визнав правомірність відхилення Службою автомобільних доріг тендерної пропозиції компанії «Дорожньо-будівельний трест № 4 м. Брест» з Білорусі.

Про це йдеться у повідомленні Служби автомобільних доріг у Волинській області.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що Антимонопольний комітет України задовольнив скаргу білоруської компанії і скасував результати тендерів Волинської служби автодоріг.

У Службі автомобільних доріг у Волинській області поінформували, що дійсно 25 травня постійно діюча адміністративна комісія Антимонопольного Комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель своїм рішенням зобов’язала Службу відмінити процедуру закупівлі за зазначеними у вашій статті лотами 2, 3 без скасування аукціону по лоту 1 «Н-22 Устилуг–Луцьк-Рівне км 13+420-16+300».

Однак за результатами розгляду скарги відкритого акціонерного товариства «Дорожньо-будівельний трест № 4 м. Брест» від 3 травня Комітет визнав правомірність відхилення Службою тендерної пропозиції цієї компанії.

«Також хочемо підкреслити, що Центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері публічних закупівель є Міністерство економічного розвитку і торгівлі України. Основними функціями Уповноваженого органу у відповідності до ЗУ «Про публічні закупівлі» є: узагальнення практики здійснення закупівель, у тому числі міжнародної; надання узагальнених відповідей рекомендаційного характеру щодо застосування законодавства у сфері закупівель; надання безоплатних консультацій рекомендаційного характеру з питань закупівель на інформаційному ресурсі Уповноваженого органу», - кажуть «дорожники».

«Отже саме Мінекономіки вправі надавати роз’яснення, що стосуються неврегульованих законом питань проведення публічних закупівель, і які замовниками та інші державними органи використовують у своїй роботі. Разом з цим прийняте рішення Антимонопольного Комітету прийнято всупереч роз’ясненню Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, що знаходиться за даним посиланням, а тому Службою буде оскаржене до суду», - йдеться в повідомленні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ремонт доріг на Волині: відхилення пропозиції білорусів визнали правомірним
31 травень, 2017, 13:37