Волинський підприємець каже, що його обманули адвокат і поліцейський

Волинський підприємець каже, що його обманули адвокат і поліцейський
В 2014 році на підприємця Володимира Нагурного відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 321 Кримінального Кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів).

Чоловік здійснював продаж засобів захисту рослин, які у нього конфіскували та, за його словами, не знищили. Нагурний отримав 2 роки умовно.

За його словами, в той час так званим "кришуванням" бізнесу займався старший оперуповноважений Управління захисту економіки у Волинській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України Ігор Бабула. До слова, його дружина Ольга Бабула - провідний спеціаліст у Луцькому міськрайонному суді, про що свідчить опублікована декларація.

Нагурний розповів, що Ігор Бабула пропонував підприємцю "співпрацю" та отримав відмову. Опісля на нього відкрили кримінал.

До слова, тоді Нагурний найняв адвоката Юрія Нечая.

"Він вмовив мене підписати угоду, бо, за його словами, стаття досить складна і передбачала реальний строк покарання", - додав Нагурний.

Він підписав угоду, чим фактично визнав свою вину. А речі, які вилучили - близько 7 тон засобів захисту рослин за рішенням суду повинні бути утилізувати. В суді засоби визнали отруйними та сильнодіючими речовинами, хоча на той час в Постанові Кабінету Міністрів від 21 листопада 2012 року 1068 є вичерпний перелік речовин, на який потрібно мати дозвіл. Чоловік запевняє, що жодного препарату з переліку в нього вилучено не було.

"В суді документи знаходяться в хаотичному порядку і висновків експертиз не вдалося знайти", - додав він.

До слова, чоловік не знайшов жодного документу, що засоби захисту рослин утилізовано.

"Коли я звернувся до слідчого Юлії Свиридюк із запитом, щоб дізнатися, де знаходяться засоби, отримав відповідь про передачу їх до якоїсь фірми на зберігання", - розповів Нагурний.

Чоловік впевнений, що ці засоби захисту рослин уже продані, а не утилізовані. До слова, Нагурний вважає, що Бабула продав засоби іншим підприємцям.

Нагурний обурений тим, що досить багато підприємців в Луцьку продають аналогічні засоби захисту рослин, але кримінал порушили лише щодо нього.

Чоловік запевняє, що 22 липня 2016 року у нього в дома відбулися обшуки та вилучили речі. Але до цих пір статус Нагурного не визначений у цій справі. До слова, ніяких слідчих дій не було проведено, а речі не повернули.

У чоловіка є інформації, що речі знаходяться на складі і їх за певну суму пропонують повернути.

До слова, він подав у суд скаргу на бездіяльність слідчого та прокурора, який здійснює нагляд.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Стаття-заказуха. Прізвище автора б вказували, щоб знати героїв
Відповісти
Останні новини
Волинський підприємець каже, що його обманули адвокат і поліцейський
06 червень, 2017, 19:10