У ПриватБанку стартували літні екскурсії*

У ПриватБанку стартували літні екскурсії*
Уперше на захоплюючій та корисній екскурсії побували діти волинських журналістів. Більше 15 діток так зацікавились роботою банку, що запитання до керівника напрямку ЮніорБанку на Волині Наталії Лукасюк ставили без зупину та з величезним задоволенням. Дізнались як працюють термінали та банкомати, касири та інкасатори, оператори колл-центру.

«Контактний центр дітям найбільше сподобався, бо на власні очі побачили як оператори приймають дзвінки від клієнтів, спілкуються з ними, надають допомогу, вирішують різноманітні питання. Телефон 3700 жартома назвали «гарячим» і з радістю фотографувалися в кімнаті релаксації працівників колл-центру», - розповідає керівник напрямку ЮніорБанк на Волині Наталія Лукасюк.

Зі слів Наталії Лукасюк, нові знання допомагають дітям ліпше розуміти, що фінансова грамотність дуже важлива в сучасному житті. Розуміючи ази цієї науки, їм легше орієнтуватися в різних ситуаціях, новий досвід підвищує їхню самооцінку, поліпшує комунікативні здібності. Краще діти розуміють батьків, які для них працюють та заробляють кошти. Самі завдяки карті ЮНІОРА вчаться заощаджувати і під контролем тата й мами витрачати гроші, розраховуватися карткою в магазинах, поповнювати мобільний телефон в інтернет-банкінгу Приват24.



«Хочу подякувати працівникам банку за гарну та цікаву екскурсію, яка стала повчальною не тільки для діток, а й батьків. Діти з захопленням розповідали про те, як правильно користуватися терміналом, повідали, що таке поштомат та як і коли ним можна скористатися. Вдома просили купюри різного номіналу і як справжні «експерти» проводили для нас, батьків, урок як відрізнити справжні купюри від фальшивих. А ще мої сини вражені гарним приміщенням і виявили бажання працювати в банку, бо «там не тільки красиві кабінети, а й працівники добрі та роздають подарунки». Дуже зацікавила їх квест-кімната і головний офіс у Дніпрі, на який неодмінно треба поїхати подивитися», - каже мама двох синів, головний редактор сайту «Район.Рожище» Ірина Зенц.



Щоб дитина з дитинства навчилася ефективно розпоряджатися грошима, сімейні психологи радять починати з малого: у початковому шкільному віці виділяти регулярну фіксовану суму на кишенькові витрати й обговорювати варіанти витрачання цих грошей, давати поради, але не примушувати їх дотримуватися.

Потім на прохання дитини про купівлю нової іграшки або модного гаджета запропонувати виділити лише частину суми, а решту грошей нехай дитина накопичить сама, це розвиває в особистості дитини відповідальність за свої вчинки та самостійність в ухваленні рішень.

У підлітковому віці рекомендують давати дитині гроші за своєчасно виконані домашні зобов’язання, організовувати навіть виплату «заробітної плати». Спостерігати за своєю дитиною і у жодному разі не нав’язувати свою думку, навіть якщо вона «єдино правильна». Давати дитині можливість помилитися, отримати свій власний життєвий досвід. І м’яко корегувати дії дитини, відповідаючи своєчасно на поставлені нею запитання».

Психологи рекомендують «усупереч існуючій думці, що дітям не можна довіряти грошей, таки дарувати їм гроші на свята й заохочувати фінансово за позитивні вчинки, бо «діти не знають цінності грошей» і «вміють тільки тринькати». Відомо, що самостійна відповідальна доросла людина виростає з грамотно вихованої дитини.



«Моя шестирічна донечка під враженням від атмосфери банку. Каже найбільше їй сподобалося у колл-центрі, бо там багато людей і усі чимось зайняті. Сказала, що хоче працювати в банку коли виросте, навіть пообіцяла відповідальніше готуватися до уроків математики в школі», - розповідає власкор телеканалу СТБ Олена Парай.

Усі діти можуть завітати до ПриватБанку на екскурсію й побачили його роботу зсередини. Для цього потрібно звернутися до будь-якого відділення банку у вашому місті чи районі або зателефонувати керівнику напрямку ЮніорБанку на Волині Наталії Лукасюк - (095) 127 81 21.

Також улітку діти разом із дорослими можуть пограти в безплатній квест-кімнаті «Загублені в банку» в інтелектуальну гру та спробувати знайти ключі і вибратися з кімнати. Така родзинка в банку малечі до вподоби, бо залишає багато нових яскравих вражень, вчить працювати в команді та спільно вирішувати завдання й самостійно приймати рішення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.